#10 Voedzooi

Wat is er in herfst en winter nou lekkerder dan een beker warme chocolademelk?! De afgelopen paar dagen heb ik mijn winterjas weer uit de kast gehaald en mijn muts heb ik ook weer op. Het is echt weer koud en chocolademelk warmt je altijd zo lekker op. Ik drink het niet zo vaak maar chocolademelk hoort er gewoon bij, bij deze tijd van het jaar met de feestdagen. Helaas bevat het veel suiker, vet en calorieën. Ik heb een gezondere versie van chocolademelk gemaakt, perfect voor voedzooi!

Sporten?
BTW chocolademelk vult de proteïnen en koolhydraten aan die het lichaam nodig heeft na het sporten. Die worden door de vermoeide spieren beter opgenomen dan alleen koolhydraten uit sportdrank. Nog meer reden om mijn zelfgemaakte Chocomel vandaag nog uit te proberen na het sporten.

Chocomel
Natuurlijk is het iets meer werk dan een pak Chocomel opentrekken, maar het valt reuze mee en ik vind het zelf echt wel lekkerder. Daarnaast bevat het veel minder calorieën en zit er geen suiker in je homemade chocolademelk. Ook kun je het aanpassen aan jouw smaakpeppillen. Vind je de kaneel er doorheen zo lekker? Kun je er meer van toevoegen. Houd je juist meer van een volle chocolade smaak? Dan voeg je nog meer cacaopoeder toe!

What do we need? (per mok, 200ml)
200 ml sojamelk
10 gram cacaopoeder
2 eetlepels Walden Farm Siroop
kaneel (naar smaak)

Bereidingswijze
Doe de melk in een pannetje en zet deze op een laag vuurtje. Voeg nu de cacaopoeder, walden farm en kaneel toe en roer dit goed door. Ik gebruikte hierbij een spatel. Zorg er voor dat de klontjes zijn verdwenen en blijf roeren tot de chocolademelk bijna kookt. Als je geen Walden Farm Siroop thuis hebt staan, kun je maple syrup of honing gebruiken maar bedenk je dan wel dat je extra calorieën toevoegt. Nu kan je genieten van je heerlijke homemade Chocomel die nog veel gezonder is ook. Enjoy!

De voedingswaarden van deze Chocomel:
117 calorieën / 7 gram koolhydraten / 7 gram eiwitten / 6 gram vet / 5 gram suiker / 2 gram vezels
In de “normale” Chocomel zijn dit de voedingswaarden:
172 calorieën / 24 gram koolhydraten / 6,6 gram eiwitten / 5,4 gram vet / 23,6 gram suiker / 1,2 gram vezels

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent