2 eat | Healthy Ginger Lemon Tea

Weer een fijn recept van onze Jenny! Gember citroen thee is een drankje dat in Zuidoost-Azië veel wordt gedronken. Niet alleen is het hartstikke lekker, vooral in de winter vind ik het héérlijk met een beetje honing, maar het is ook nog eens heel gezond voor je.

Gember heeft een helende werking op de spijsvertering en het is ook ontstekingsremmend. Het is goed tegen bijvoorbeeld misselijkheid of buikpijn. Citroen vult de gember hier goed aan. Citroen is bacterieremmend en werkt net zo goed tegen spijsverteringsproblemen en daarnaast bevat het veel vitamine C. Voeg je er nog een beetje rauwe honing bij toe? Dit is ook een bacteriedoder en helpt bijvoorbeeld dat vervelende gevoel in je keel te verlichten wanneer je keelpijn hebt. Ideaal drankje dus!

Wat heb je nodig voor de thee?

  • 1 Citroen (in schijven gesneden)
  • 5 cm gemberwortel (Ook in schijven of stukken gesneden)
  • 1 Liter water
  • (Rauwe) Honing (optioneel)

Het allerbeste is om het water samen met de schijfjes citroen en stukken gember aan te kook te brengen en het even 10 minuten laten trekken. Dit kun je nu zeven en het op smaak brengen met de honing. Maar je kunt ook, net als ik soms doe, twee of drie citroen schijfjes en wat stukken gember in een theekop doen, kokend water overheen gieten en dat eventjes laten trekken. Enjoy!

Pret-a-spoter
Ik heb op instagram veel reacties gehad op de legging die ik aan heb op de foto. Ik vind het leuk om dit ook even te delen op Girlslove2run. Deze legging is van Pret-a-sporter. Dit is een webshop opgericht door Amanda & Iris en hun motto? ‘Be colourful, look great and feel amazing while working out!’

Ik heb zelf de “My way, or the Milky Way” en ik vind hem geweldig! Ik krijg gelijk zin om te sporten! Dus als jij ook op zoek bent naar een leuke kleurrijke legging, neem eens een kijkje op hun webshop.

Enjoy !

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent