#11 TWO OCEANS DIARY

Hoe cliche het ook mag klinken: de tijd vliegt. Nog maar 74 dagen te gaan tot de Two Oceans Race. Francien moest de afgelopen week even wennen aan het stormachtige Nederland, maar alles went. Zelfs hardlopen in de regen. Fieke verruilde Newcastle voor Amsterdam afgelopen zaterdag. Haar plan was om mee te doen aan de Vondelparkloop, maar bij nader inzien bleek dat toch niet zo’n goed idee (had misschien iets met een kater te maken).

RUN

Francien
Ik heb gewoon vijf keer hardlopen deze week en dat met dit k*tweer (pardon my French). Ik kon er niet onderuit omdat ik speciaal afspraken had gemaakt met vriendinnetjes en trainers. Als ik dat niet had gedaan was geen één keer gegaan. Zo blijkt maar weer: afspreken om met iemand te trainen is een goede stok achter de deur voor mij.

Fieke
Weinig tijd en weinig slaap zorgde ervoor dat ik ook weinig liep. Toch lukte het me met een beetje planning om vrijdagochtend 14km te lopen. De wind was gaan liggen en de zon scheen dus ik had niets te klagen. Zondag stond de Vondelparkloop op de planning. Maar ja, ik had Francien al een paar maanden niet gezien en dat moest uiteraard gevierd worden. Geen betere plek om dat te doen dan bij mijn lievelingsitaliaan met m’n lievelingswijn en lievelingsscropino. endan is het opeens heel laat (of vroeg). Ik had mijn wekker nog braaf gezet, maar daar is ook alles mee gezegd (gebrek aan ruggengraat noemde m’n moeder het;)).

WORKOUT

Francien
Ein-de-lijk kreeg ik de gym van Arie te zien! Sterker nog, ik maakte er zelfs video-opnames. Kijk maar. Ik werd ook nog eens onthaald door de aardige man himself. De gym is echt prachtig en ik heb er twee hardloopbanden gespot. Daar werd ik heel blij van. De gym voelt als een soort tweede thuis. Zo eentje waar je nog even lekker blijft hangen, ook als je al lang en breed klaar bent met sporten.

Fieke
Yoga, ik blijf het lastig vinden. Al die veel minder fitte, oudere dames die zichzelf van de ene in de andere pose vouwen terwijl ik als de stijve hark van de klas bijna omval. Toch vind ik het leuk én merk ik echt vooruitgang! Hoe vet zou het zijn als ik straks met m’n neus m’n knieën aan kan raken (het zijn de kleine dingen in het leven…).

EAT

Francien
Je kent me, ik ben zo inconsistent als de pest. In Kaapstad at ik redelijk regelmatig, ik maakte er zelfs tijd voor vrij. Weer terug in Nederland merk ik dat het erbij in schiet. Toch probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten (en van de snoep en Coca-Cola af te blijven).

Fieke
Wie van jullie loopt graag ‘s ochtends? En wat eten jullie dan? Ik wil altijd snel weg na het opstaan maar dan heb je natuurlijk wel wat energie nodig. Bananen zijn dan het makkelijkst, maar ik merk na een lange run (zoals die vrijdagochtend) dat een beetje extra energie geen kwaad kan. Hebben jullie tips?

Aankomende week wordt er van Francien verwacht dat ze de 30 kilometer aantikt en ook Fieke ontkomt niet aan een lange duurloop. We vinden het superleuk om van jou te horen waar jij op dit moment voor traint en hoe jouw trainingen verlopen. Care to share?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent