Go fast

Hardlopen. Dat woord bestaat uit hard en lopen. Als ik er zo over nadenk ben ik misschien meer een jogger. Een rustige-loper. Want echt hard ga ik meestal niet. Nou moet dat ook niet mijn doel zijn, als ik een marathon wil lopen moet ik vooral een lange-loper worden. Maar een goede tijd neerzetten, of dat nou in een wedstrijd of een trainingsrun is, blijft een fijn gevoel.

Om sneller te worden, moet je naast allerlei looptrainingen (interval ect.) vooral ook sterker worden. Hardlopen alleen is dus eigenlijk niet genoeg. Je buikspieren moeten in vorm zijn om de klappen op te vangen, je benen moeten lange stukken over hard asfalt aankunnen en zo geldt dat eigenlijk voor je hele lichaam.

Francien en ik doen dus, zoals je op deze blog meer hebt kunnen lezen, naast hardlopen ook veel spier en krachttraining. Zo hebben we gister weer is de gewichten uit de kast getrokken voor een wat oefeningen. De bikini work-out kwam voorbij en we hebben er wat Tracy Anderson moves tegen aan gegooid. Hoe? Kijk hier:

Doe jij naast het hardlopen ook nog andere oefeningen? Goede tips zijn altijd welkom!

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Recent