#15 Dagboek van een hardloopster

Ik moet even ontsnappen aan alle hectiek en dus zoek ik mijn heil/toevlucht in een skioord ergens op Frans/Zwitserse grens. Op vrijdag en zaterdag rijd ik in alle rust samen met mijn zweetdate en diens ouders richting datzelfde skioord. In mijn koffer? Vier skijassen (ik heb ze, maar gebruik ze nagenoeg nooit waarvoor ze bedoeld zijn), thermokleding aka hardloopkleding. Die kleding fungeert namelijk prima als onderkleding. Het is namelijk niet te warm, maar ook niet te cool en (flinter)dun van stof.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Het is drie jaar geleden dat ik voor het laatst op de ski’s heb gestaan. Ik vind wintersport leuk, maar het is niet iets dat ik mijn eentje snel zou doen/boeken. Aangezien ik het een risico vind. Doemscenario: ik breek mijn been en kan niet meer lopen. Doemscenario: ik let even niet op en lig naast de piste. Doemscenario: ik beland ongewild op de zwarte piste, ga onverminderd hard en zie daarbij iemand over het hoofd. Kortom Francien en wintersport zijn niet de meest geschikte combo. Maar als ik er dan toch ben en ik ‘moet’ meedoen (klinkt zwaarder dan het is), dan vind ik het juist te gek. Het is namelijk de enige vakantie waarbij je niet met werk bezig kunt zijn. Althans niet als je op de piste staat. Aangezien ik al mijn focus, kracht en adem nodig heb om veilig van de ene naar de andere skilift/piste te gaan.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Ik ben overigens wel een skiër die graag ver van te voren aankondigt dat een eventuele val inkomende is. Omstanders zijn hun leven niet meer veilig als ik de buurt komt, maar dat is niet mijn probleem right?! En ik haat het als er geen goede après-ski gelegenheid is. Ik hou wel van een feestje. In het gebied waar ik nu ben ontbreekt dit helaas. En dus vermaak ik me tijdens tussenstops met Glühwein en warme chocolademelk. Dat is al een feestje ansich. Ik hou wel van dat grote verschil tussen warm en koud. Het fijnst vind ik de overstap van ski-schoenen naar mijn Nike Air Force. Mijn schenen hebben het na een dag skien namelijk behoorlijk te verduren, dit geldt eveneens voor mijn enkels en voeten.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Er gaat overigens ook niets boven de strakblauwe lucht, net besneeuwde pistes en de berglucht. Eigenlijk moet ik hier gaan wonen. Mijn haar voelt hier gezonder (omdat er nagenoeg geen kalk zit in het water) aan. Ik kan er niet 24/7 bezig zijn met werken en ik kan er onbeperkt kaasfonduen.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Waar het eigenlijk op neerkomt is, dat deze vakantie op het juiste moment komt. Aangezien mijn lichaam redelijk is uitgeput. Zowel mentaal als fysiek. Volg me op Snapchat (Girls Love 2 Run), voor updates, valpartijen en de nodige karaoke.

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent