#15 Voedzooi

Het is december en het aftellen is begonnen. Zelf ben ik niet echt fan van Sinterklaas. Nee, my favorite holiday is Christmas. #DOcember is de laatste maar fijnste maand van het jaar. Het is zo koud buiten maar oh zo warm binnen. #DOcember is een maand om nog meer tijd te maken voor je vrienden en familie, om te genieten van elkaar en om nog langer in de keuken te staan! Ik heb al aardig wat kerstdiners op de planning staan. I LOVE IT! Oh the Christmas joy..

Heel veel mensen zijn bang voor de #DOcembermaand. Veel kerstdiners op de planning, lekker veel eten. Misschien ook minder tijd om te sporten? Guy Droog heeft hier een goed artikel over geschreven. Geniet gewoon van deze maand! Ik raad je aan om het artikel goed door te lezen en vooral het zinnetje “Mensen worden niet dik tussen kerst en nieuwjaarsdag. Ze worden dik tussen nieuwjaarsdag en kerst” goed in je hoofd te stampen!

Maar goed back on point; tijd voor een nieuw #VOEDzooi receptje! Dit keer een heerlijk recept voor een chocolade mousse! En voor deze mousse hebben we maar 4 ingrediënten nodig!

Basis Chocolade Mousse (voor 6 toetjes):
6 bananan
6 medjoul dadels (zonder pit!)
3 avocado’s
6 eetlepels rauwe cacao

Mix deze ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine tot een mousse. Verdeel het over 6 schaaltjes of glaasjes en leg ze voor een uur in de koelkast. Serveer de chocolademousse met bijvoorbeeld nog wat stukjes pure chocola, geschaafde kokosnoot, nootjes en besjes. Suuuuper makkelijk en echt onwijs lekker! Een leuke; serveer deze choco mousse eens aan je gasten tijdens een kerstdiner zonder de ingrediënten te vertellen. Wedden dat ze het niet eens door hebben?

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent