Francien.

Allereerst mijn excuses voor het uitblijven van de posts. Ik wilde op zaterdag eigenlijk als het Nieuwsuur item plaatsen, maar durfde dit uiteindelijk toch niet aan. Zondag stond ik eveneens voor diezelfde keuze. Ik deed het wederom niet. Totdat iemand me wees op de FB post van Nieuwsuur en ik een reactie ontving van een JONGEN, die in een soortgelijke situatie terecht is gekomen. Tijd om de stilte te doorbreken. Waar heb je het over Francien? Kijk hier maar even. Inmiddels hebben meer dan 1.6 miljoen mensen de post gezien en  was ik o.a. te vinden op LindaNieuws, DutchCowboys, Girlscene, NOS, NOS op 3, Nieuwsuur, 3FM en zie je me volgend jaar op TV.  Dit was mijn week in foto’s.

IMG_0164

IMG_0169

IMG_0198

IMG_0202

IMG_0205

IMG_0225

IMG_0227Maandag
Op maandagochtend staat er een NOS correspondent voor mijn neus. Samen met een cameraman. Ik ben zenuwachtiger dan ik in eerste instantie had verwacht. Mijn zenuwen verdwijnen echter als sneeuw voor de zon, zodra hij de eerste vragen met me doorneemt. Ik voel me zelfs onverwachts kalm. Ik vraag of mijn dubbele onderkin ook goed in beeld te zien is. Ik ren een stukje, leuk voor het verhaal weet je wel.

Op maandagavond gaan Jelmer en ik uit eten. We sluiten ons virtueel aan bij het GirlsLove2Run crew kerstdiner. Ook wij zijn netjes gekleed en op sneakers te vinden in het restaurant. Levert heus geen rare blikken op hoor.

IMG_0233

IMG_0258

IMG_0290

IMG_0297Dinsdag
‘Francien en Jelmer zijn jullie in voor een hike?’ Altijd. Nietsvermoedend begin ik aan een klim zonder einde, althans zo voelt het. De extreem harde wind maakt het me knaplastig. Jelmer lijkt nergens last van te hebben. Die loopt en klimt, zonder daarbij zijn handen te gebruiken, naar boven. Hij wacht me overigens elke keer netjes op, net als de rest van de groep. Dit is zelfs voor een doorgewinterde hardloper een hele kluif. Echt. Wat ik aantref bovenop de berg is onnatuurlijk. Een dam, inclusief strand. Even ben ik sprakeloos.

IMG_0316

IMG_0333Woensdag
Net als jij doe ik keihard mee aan #DOcember. Ik kan eindelijk mijn kilometers registeren (dat ging niet zonder telefoon). Tevens vormt het de perfecte voorbereiding op de Two Oceans Race. Helemaal omdat ik slechts op enkele kilometers van het parcours verblijf. Samen met Jelmer bezoek ik de sportschool. Ik ga voor een run van 60 minuten. Uptempo en onder het genot van Whitney’s meezingplaat ga ik tot de max.

IMG_0349

IMG_0358

IMG_0367

IMG_0372

IMG_0396

IMG_0401

Donderdag
In de ochtend zijn Jelmer en ik te vinden in een koffietentje. Jelmer’s look-a-like is zojuist binnengelopen. Eentje met donderbruin haar. Net als Jelmer, speelt deze jongen ook maar wat graag met zijn haar. Ik klaag niet over mijn uitzicht(en).

In de middag is het tijd voor een uitgebreide lunch inclusief uitzicht over de wijnvelden van Kaapstad. Na een heerlijke lunch verplaatsen we ons naar een andere wijnboerderij. We proeven vijf wijntjes. Ik ben de enige die alles doorslikt. Het gevolg? Ach ja ik heb nog iets meer praatjes dan normaal.

IMG_0422

IMG_0435

IMG_0436

IMG_0437Vrijdag
Ik sta om 06:00 uur naast mijn bed. Na negen uur slaap (dat is heel erg uitzonderlijk) verplaats ik me naar de sportschool. Ik doe mijn eerste S.W.E.A.T. class ooit. Samen met 20 andere deelnemers staan op treadmills, korte sprints worden afgewisseld met korte reps op een extreem hoge intensiteit. Ik ga helemaal kapot, maar wat is dit fijn. Na afloop is mijn shirt dan ook doordrenkt van het zweet. Je wordt door je workout heen geschreeuwd. Kan dit ook naar Nederland komen? Yes please! Thank you.

Ik heb acht minuten om te douchen, schone kleren aan te trekken en een ontbijt naar binnen te werken. De Über staat al op me te wachten. Mijn make-up werk ik snel bij op de achterbank. De plek van bestemming? Mitchells Plain. Samen met de oprichter van Run4Schools, breng ik een bezoek aan één van de scholen in verband met het 10-jarig bestaan van de stichting. Ik kan nog even niet goed onder woorden brengen wat het met me deed en doet. Een uitgebreid verslag volgt als ik de woorden heb gevonden om alles op te schrijven. Ik sluit de dag af met een diner met vrienden. Fijne gesprekken en goed voedsel zorgen ervoor dat ik het restaurant in een heerlijke roes verlaat.

IMG_0565

IMG_0569

IMG_0587

IMG_0589

IMG_0608

 

Zaterdag
Overdag ben ik een beetje gaar. Ik wil eigenlijk hardlopen, maar kan me er niet toe zetten. Ik gun mezelf de tijd om even op adem te komen met een goed boek. In de middag zoek ik samen met Jelmer een outfit voor ons thema festival (noem het de gay parade van Kaapstad) later op de avond. Ik vind niets. Jelmer daarentegen wel. Alvorens we richting het festival gaan, koken we samen met vrienden een hele gezonde maaltijd. Jelmer in de keuken. Ik aan de tafel, met een glaasje witte wijn. Ja het leven is fijn. De rest van de avond zie je hierboven in foto’s….

IMG_0637

IMG_0644

IMG_0661

IMG_0664

Zondag
Om half vier ontmoet ik mijn bed. Ik val als een blok in slaap. Ben vroeg wakker, te vroeg zelfs. Dus stap ik telkens in en uit mijn bed. Een soort van sluimerstand. Mijn kater loop ik er aan het einde van de middag uit. 18 Kilometer. Het valt me zwaar, maar het lukt me wel. In de avond publiceer ik mijn brief. Om half drie zoek ik mijn bed op. Opgelucht, een beetje aangedaan. Ik heb de tijd genomen om op iedereen te reageren. Ik kreeg niet alleen maar zichtbare berichten, maar juist ook heel veel inbox berichten. Daarop moet ik nog reageren. Het was een fijne, maar hele rare week.

Geniet van de prachtige feestdagen die voor je liggen. 

?

Francien & GL2R Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent