Dear Nijmegen,

Dear Nijmegen,

Guess who’s back?! Sinds zaterdag al trouwens. Samen met 197.000 vrienden, waaronder Fieke, maakte ik de binnenstad onveilig.

Laat ik maar gelijk met de deur in de Waal vallen. Heeft er iemand nog een pap, mam, zus of oma die onverwachts niet mee kan lopen, maar wel een startbewijs (over)heeft? Dan zie ik wel een PM in mijn Facebook inbox verschijnen. De persoon waarvoor ik loop ontvangt nadien natuurlijk wel zelf zijn of haar lintje. Overhandigd door niemand minder dan mezelf.

Omroep Gelderland kopte 15 februari jongstleden het volgende: ‘Vliegende brigade’ jaagt op zwartloper Vierdaagse.

Het artikel vertelde me ook dit: Er worden meer vliegende brigades ingezet. ‘De afgelopen jaren zien we een toename van mensen die het niet zo heel nauw nemen met onze reglementen. (duidend op Francien R.) We horen dat ook uit het wandellegioen (klopt, ik heb met iedereen in dat legioen geprobeerd een vriendelijk praatje te maken) terug’, zegt marsleider Johan Willemstein op Radio Gelderland.

Kijk Nijmegen, als ik slim ben dan trek ik morgenochtend een zwart pak aan (dat maakt de zoektocht stukken makkelijker). Aangezien er dus met man en macht naar me gezocht wordt dit jaar. Er is zelfs een arrestatiebevel uitgegaan zoals je ziet.

Nijmegen, ik vind het dan ook een eer dat je me gevraagd hebt om te kijken of de Vierdaagse hufterproef (lees: Francienproef) is. Lukt het de vliegende brigade(s) om me eruit te pikken? If so, dan leg ik daar natuurlijk ook uitgebreid verslag van. If not, dan vind ik dat ik volgend jaar plaats mag nemen in de organisatie van de Vierdaagse om ze te helpen bij het aanscherpen van de controles.

Volgend jaar is ook nog eens de 100ste editie. Dus laat dit de generale repetitie zijn, zodat we volgend jaar zwartloper vrij van start kunnen gaan.

Nijmegen, ik ben er klaar voor. 4 x 50 kilometer. Tot morgenochtend.

Liefs,

Francien

P.S. Degene die me eruit vist ontvangt een VVV-bon t.w.v. 25 euro.

Recent