2 Challenge | Bikini Battle update #2

Week 2 van onze #bikinibattle zit er ondertussen op en dus is het weer tijd voor een gloednieuwe update! Hoe is het ons vergaan, kunnen we ons een beetje houden aan de regels en vinden we het nog leuk? We gaan het je nu allemaal vertellen. Oh en de komende weken hebben we nog allemaal leuke #bikinibattle verrassingen voor je dus zorg dat je zo fanatiek mogelijk mee doet, vergroot je kans (just saying;)

Fiek’s week
Mijn week beschrijven… Ik vind het lastig. Ik ben food & water wise echt heel goed bezig. Had niet verwacht dat ik het in me had. Met name het niet snoepen blijkt me verrassend makkelijk af te gaan. Ik heb alleen gezondigd op de verjaardag van zuslief afgelopen dinsdag, want bij een verjaardag hoort nou eenmaal mijn moeders zelfgebakken taart ( TE lekker). Die liter water ook, maar dat deed ik toch al wel. Heb nou eenmaal altijd dorst. Het weekend kan nog iets gezonder, maar dat hebben we niet in de challenge opgenomen;)

Dan het sporten. Mijn enkel blijkt toch wat erger dan gedacht. Na een week kleurt hij nog lekker blauw, groen, geel en ik blijf hem voelen. Eigenwijs als ik ben stond ik toch afgelopen maandag in de Vondelkerk voor een live NTC class en ook donderdag gewoon weer in de kickbokszaal. Weliswaar op halve kracht en zonder springen en andere gekke moves, maar toch, stilzitten vind ik zo moeilijk! Het enige wat ik niet heb ik gedaan is hardlopen. Dat kan ook echt niet. Het doet al pijn als ik er aan denk (oke, dramaqueen). Ik compenseer het wel trouwens. Door een extra Tracy Anderson & Blogilates video te doen kom ik toch aan 4 workouts per week zonder m’n zielige voetje te veel te belasten.

Voor deze week staat er een afspraak met de fysio op het programma. De mensen die even hun (soms professionele) oog op mijn enkel hebben laten vallen zeiden allemaal hetzelfde. Als ie blauw blijft zit er een scheurtje in. We gaan het zien. Ik wacht het af en ga voor de rest op de zelfde manier verder:) Maar ik baal stiekem wel een beetje;(

De uitdagingen van Frans

Af en toe vergeet ik dat ik deelneem aan de #bikinibattle. Bijvoorbeeld als ik in de bedrijfskantine sta en er staan potten schepsnoep op me te wachten. Op de vrijdag schep ik dan netjes mijn zakje vol, totdat ik me besef dat ik pas op zaterdag mag snoepen. Moet ik dan 24 uur staren naar mijn zakje snoep zonder het aan te raken? Ja eigenlijk wel. Dat houd ik dus niet zo goed vol. Vooral bij vrijdagmiddag stress momentjes blijft het zakje niet onaangeraakt. Goedpraten door te zeggen dat het weekend al begonnen is werkt niet. Mijn collega’s noemen me niet voor niets Candy in plaats van Francien. Toch boek ik voortgang. Ja echt! Ik drink netjes water in plaats van appelsap, kook zelf of laat voor me koken. Twee stuks fruit lukt de ene dag wel en de andere dag niet, simpelweg omdat ik niet altijd fruit in huis heb. Blauwe bessen en appels lust ik graag. Door mijn rozijntjes voorraad ben ik inmiddels heen. Note to myself: koop genoeg rozijntjes en fruit voor de hele week.

Het sporten gaat eigenlijk heel lekker, ik fietste het er de afgelopen week gewoon bij in. Zo deed ik mee aan de eerste live NTC class. Dat was best pittig en zwaar, maar het gaf wel enorm veel voldoening. Op dinsdagavond bracht ik een half uurtje door in de gym. De hardloopband was all mine. Daarna deed ik nog vijf minuten krachttraining. Gisteren deed ik een rondje Vondelpark. Dat liep iets minder goed af dan gedacht. Ten eerste was ik te warm gekleed… Ten tweede dacht ik dat ik het daarom heel heet had en dat ik liep de zweten als een malle. Na vier kilometer deed mijn lichaam niet meer wat het moest doen. Ik zweette niet omdat het warm was, nee ik zweette omdat ik koorts had en nog steeds heb. De afgelopen weken heb ik heel weinig geslapen en heel veel en lang gewerkt, zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts. Dat mijn lichaam het even begeeft is misschien ook niet zo gek. Vandaag lig ik in mijn bed en probeer ik goed uit te rusten en de koorts eruit te zweten. Morgen hoop ik weer up & running te zijn. BTW we zijn al over de helft!!!

Hou jij de #bikinibattle nog vol of je soms ook wel even een cheat momentje?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent