2 Challenge | Bikinibattle Update

De eerste week van de #bikinibattle challenge zit er bijna voor je op. Hoe is het je vergaan? Wij moeten eerlijk toegeven dat de eerste twee dagen echt heel zwaar waren. Francien die haar geliefde appelsap moest laten staan en Fieke mocht alleen maar kijken naar haar dagelijkse stukje chocolade.. We maakten de nodige uurtjes in de gym en plakte er nog twee runs achteraan.

Francien’s gym time

Je moet er wat voor over hebben om je deelname aan de #bikinibattle eer aan te doen. Vanwege mijn drukke en ietwat hectische agenda moest ik echt tijd inplannen om te sporten. Helaas zat ik  alle avonden vol. De wekker ging de afgelopen week twee keer heel erg vroeg en dat alles om fris en fruitig (NOT) in de gym te verschijnen. Dus dat scheelt. En als je denkt dat ik de enige was die om 07:00uur in de sportschool stond, dan heb je het mis. De afgelopen week was het soms vechten om een plekje. Maar goed, ik werkte netjes mijn workout schema af. Zo’n ochtend workout is echt heel goed begin van je dag.

Fieke’s workout time

De week begon in Rome. Mijn medereiziger is alles behalve een hardloopliefhebber, maar wel sportief. We zijn dus 2 van de 3 dagen in de gym geweest. Maandag was vooral een echte workout dag. Na een warmloopsessie had ik mijn eerste Insanity ervaring (je weet wel, Tell Sel;)). Nog niet de echte start, daar begin ik hopelijk komende week mee, maar we deden een buikspier en cardio sessie. Super intensief!! Dinsdag deed ik nog een buikspiersessie. En natuurlijk liep ik beide dagen door Rome om de stad te ontdekken. Eigenlijk ook een soort workout, toch?

Vrijdag stond ik ’s ochtends vroeg klaar voor een kickbox sessie met Floyd Haisselbank. Het was de eerste keer dat ik echt helemaal alleen trainde en het was echt heel pittig. Een uur lang trainen, touwtje springen, opdrukken (ik wist niet dat ik dat zo vaak kon), en natuurlijk boksen. Heerlijk! Tot letterlijk de laatste minuut van de training. Ik was zo moe dat mijn coördinatie een beetje verdwenen was, voor zover die normaal wel aanwezig is.  Ik deed een van mijn befaamde lowkicks en kwam verkeerd terecht. Ging door mijn enkel. Hij was gelijk gezwollen en hééél pijnlijk. Gelukkig wordt het nu al beter. Hij is nog een beetje gezwollen en pijnlijk, maar een stuk minder dan twee dagen geleden.

Francien on the run

Afgelopen maandag ging ik samen hardlopen met de prestatiecoach, Thomas. De Prestatiecoach biedt sporters, teams en coaches sportpsychologische begeleiding en training op maat aan. Hierbij is het doel om het optimale uit jezelf te halen. Daar had ik wel oren naar. Dus ging ik op een korte zweetdate door het Vondelpark. Wederom merkte ik dat hardlopen en praten niet altijd even goed samengaan. Dus besloten we om het laatste stukje te lopen. Noem het een eerste date ter kennismaking. Helaas kon Fieke er niet bij zijn, daarom komt er vervolgdate. Lucky me!

Fieke on the run

In Rome heb ik dus 2 keer de gym bezocht. Maandag begon ik met een korte warmingup op de loopband, maar dat was eigenlijk niet echt noemenswaardig (10 min. interval). Hardlopen kan ik dat dan ook eigenlijk niet noemen:) Dinsdag stond ik ’s morgens weer in de gym. Dit keer 5 km op de loopband en oh wat vind ik dat vreselijk!! Maar goed, er moest deze week toch gerend worden he! Dit weekend stonden er eigenlijk 2 runs op het programma. Een rondje Vondelpark met Frans en een lange run door de zon op zondag. Beide zijn helaas niet gelukt door de dikke vette enkel. En nu ik dit opschrijf baal ik er extra van! Is de lente eindelijk begonnen, zit ik binnen. Dikke, vette ^%&$

Hardlopen staat dus een beetje op een laag pitje, maar ik hoop halverwege komende week weer te beginnen. Ik ga me voor nu maar focussen op het bovenlijf en wat voorzichtige in-house-cardio. Die bikini-battle gaat namelijk gewoon door!! Dus Frans, denk maar niet dat ik nu niks meer ga doen;)

Francien’s sugar rush

Iedereen, maar dan ook echt iedereen weet dat Francien en snoep onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Op zondagavond werd al het snoepgoed in de prullenbak gegooid. Zelfs haar reserve voorraad belandde in de prullenbak. De chocolade en zakken drop werden ingeruild voor rozijntjes, appels en Maria koekjes. De eerste twee dagen zonder snoep waren echt zwaar. Mijn lichaam schreeuwde soms gewoon om snoep. Maar ik bleef sterk. Zelfs de appelsap bleef onaangeraakt. Water is best oké eigenlijk.

 

Fieke’s sugar rush

Mijn gezonde eetgewoontes werden deze week behoorlijk uitgedaagd. Ik was natuurlijk op een tripje naar Rome. En in Italië, het land van de pizza’s, wijnen en ijsjes is een bikini battle niet echt ideaal;) Maar ik moet zeggen dat ik me er aardig doorheen heb weten te slaan. Je hebt het al kunnen lezen. Ik heb de eerste 2 maaltijden van de dag eigenlijk heel gezond gedaan en ’s avonds was foodwise oke, maar drankwise ietsje minder. Ik ben me misschien een beetje te buiten gegaan aan de Italiaanse wijntjes en een cocktail hier en daar;) Oja, en ik heb dus welgeteld 1 ijsje gehad. Half, want ik zat nog vol van de lunch. Niet slecht toch;) De rest van de week is goed verlopen. Ik had geen moeite met het laten staan van zoetigheid en die liter water, daar ga ik sowieso elke dag dik overheen. Ik drink eigenlijk niks anders dan water en groene thee.

Zalm uit de oven:D

Heb jij de eerste week overleefd?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent