2 Challenge | Snoep vs healthy snacks

Wat doe jij om de verleiding te weerstaan? Snoep en ik gaan hand en hand. Ik eet snoep, omdat ik het lekker vind, maar ook puur uit verveling. Als het tot mijn beschikking staat eet ik het op. Sinds de #bikinibattle is begonnen, mag ik (en jij, als je meedoet) geen snoep meer eten op doordeweekse dagen. En dat is voor een zoetekauw als ik, heel erg lastig. Toch merk ik dat ik als de juiste voorbereidingen tref het me best goed afgaat.

Gooi je snoep weg
Inmiddels heb ik mijn snoep toch echt weggegooid. Als het er niet is kan ik het ook niet eten. Zo simpel is het echt.

Laat je boodschappen doen
Ga ik niet zelf boodschappen doen, want de supermarkt en dan met name de snoepafdeling kan ik niet weerstaan. In ruil daarvoor bied ik mijn kookkunsten aan. Wel zo eerlijk natuurlijk.

Sociale controle
Iedereen in mijn omgeving weet dat ik niet mag snoepen op doordeweekse dagen, daardoor is er een soort sociale controle. Als ik toch trek krijg in snoep en dat pak word ik keihard gewezen op mijn commitment. Dag snoepje, hallo stukje fruit.

Goede voorbereiding
Normaal gesproken koop ik mijn ontbijt pas als ik net de bus ben uitgestapt en naar mijn werkplek loop. Door mijn ontbijt en tussendoortjes al de dag van te voren in te slaan voorkom ik een snack aanval. Daarnaast heb ik er best veel plezier in mijn eigen ontbijt en tussendoortjes te bereiden en klaar te zetten. Alleen moet ik ze dan niet vergeten mee te nemen de volgende ochtend ;-).

Op de vraag wat ik dan nog wel eet als ‘zoete gezonde tussendoortjes’ kan ik je volgende antwoorden geven.

Rozijntjes, jeugdsentiment

Rozijntjes zijn een gezond tussendoortje, mits je ze met mate eet (want er zitten best veel calorieën in een rozijntje). De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en vlotte darmwerking (goed om te weten). En iets wat ik nog niet wist. Rozijntjes zijn heel tandvriendelijk, ondanks de suikers. Ze bevatten namelijk ook bacteriedodende bestanddelen die de vorming van tandplak tegengaan. Bron: www.hln.be

Gedroogde vijgen

Gedroogde vijgen, ik moet er nog even aan wennen. De één smaakt me beter dan de ander.  Gedroogde vijgen zijn zoetig en voldoen als gezonde vervanger voor snoep . De vijg is gezond door zijn hoge gehalte aan vezels, kalium, calcium, mangaan en vitamine B6. Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/

Waterijsjes

Nu ga je me misschien haten en zeggen dat het niet klopt, dat mag. Ik weet dat een raketje slechts 40 calorieën bevat en daardoor best oké is als tussendoortje. Toch heb ik een ijsje gevonden dat nog minder calorieën bevat namelijk de ouderwetse invries staafjes, geen idee hoe ze heten. Toen ik ze vorige week toevallig zag liggen in de Albert Hein kon ik ze niet weerstaan. Het goede nieuws? Er zitten slechts 31 calorieën in en geen kleurstoffen.

Maria biscuits

Dit biscuitje ken ik al van kinds af aan. Het biscuitje eet men meestal bij de thee. Het Maria koekje bevat suiker, maar ook granen en is gedoopt in ‘vegetable oil’. Als je het bij twee stuks houdt is dit een prima tussendoortje, zeker voor de theedrinksters onder ons.

Appelpartjes met kaneel

Op Instagram kwam ik een foto tegen van appelpartjes met kaneel, een lekkere zoete bite. Als de gewone appel je verveeld raad ik je aan om de appelpartjes een klein beetje op te warmen in een steelpannetje. Vervolgens besprenkel je de partjes met kaneel. In kaneel zitten minder dan 40 calorieën.

Tot zover de zoete snacks. Ben je meer van de hartige tussendoortjes probeer dan eens de onderstaande variaties.

– Toast of volkorenboterham belegd met 30+-kaas, komkommer, rookvlees of kipfilet

– Rijstwafel, mueslibol of krentenbol (met 30+-kaas of fruit)

– Smoothie van vers fruit, magere yoghurt en ijsklontjes

– Muesli (ongesuikerd) met magere yoghurt/kwark (met fruit)

– Groente zoals cherrytomaatjes, mini-wortelen, radijsjes of augurken

– Handje ongezouten noten

Wat is jouw favoriete gezonde snack?

P.S. Vergeet je niet om vandaag je favoriete healthy meal HIER of via Instagram/Twitter #gl2r te delen.

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent