2 challenge | #whywait? Here’s why!

December is voor mij altijd letterlijk de drukste maand van het jaar. Dat komt natuurlijk door kerst, oud en nieuw en sinterklaas, maar de feestdagen zijn niet de enige reden. Op de een of andere manier heb ik altijd 2 keer zo veel werk te doen in de laatste maand van het jaar. Ik zit vaak tot ’s avonds laat te werken en begin (voor mijn doen) ook nog vroeg. Niet ideaal als je ook nog wil hardlopen, de hond moet uitlaten en op vakantie gaat. En ja, als je dan ook nog een challenge bedenkt…

#whywait? Nou, omdat ik geen tijd heb, te druk ben, te moe ben, andere dingen te doen heb? Allemaal geen excuusjes deze maand. Terwijl het niet eens echt als excuusjes voelt! Ben je jezelf nou aan het indekken Fiek?! Nee!!! Ik ga het sowieso doen, ik ga sowieso hardlopen. Al moet ik 2 marathons lopen, ik ga die 70 k month nailen. Maar het gaat wat van mijn planningsvermogen vragen. Daarom vandaag: How to plan your workouts when your way too busy.

Elke kilometer telt
Om de 70 km te halen kun je ervoor kiezen om 7 keer 10 km te lopen, maar je kunt 14 keer 5 kilometer lopen. Het maakt niet uit hoe je er komt, als je het maar haalt. En dan tellen de rondjes van 20 minuten net zo hard mee als de runs van anderhalf uur. Dus ook als je weinig tijd hebt, get out there! Ik ging dinsdag bijvoorbeeld met een omweg van 4 km naar de supermarkt. We ladies multitask, right?

Het ís belangrijk
Soms lijken alle andere dingen belangrijker dan sporten. Je werk, je vrienden, je rust. Maar serieus, bewegen is echt van belang. Zeker in een drukke periode is het essentieel om aan je gezondheid te denken. Stel je prioriteitenlijstje dus af en toe bij en maak je runs belangrijker.

Stop wining
Ik kan daar echt wat van. Heb ik de hele dag gewerkt, moet er nog een was gedaan worden en ik moet tussendoor ook nog koken. Terwijl ik eigenlijk nergens meer zin in heb. Ik wil gewoon op de bank zielig zitten zijn. En dat zijn de momenten waarop ik een schop onder mn kont nodig heb. Het is namelijk gewoon onzin! Ik ben niet zielig en een rondje hardlopen haalt me weer helemaal terug op aarde. Gaan dus!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Ben je eindelijk mentaal klaar voor je run, kun je nergens je lievelingstight vinden. Dan is het heel makkelijk om te denken: het heeft niet zo mogen zijn, ik ga weer lekker terug naar de bank. Om dit te voorkomen leg je al sportkleding gewoon alvast klaar. Hoef je niet meer te zoeken en kun je gelijk wegrennen. Wedden dat je dan eerder geneigd bent om te gaan?

Accepteer het
Soms ben je ook gewoon echt te druk. Er is ineens iets tussendoor gekomen wat dezelfde dag nog af moet, je bent toch langer bezig met je huiswerk dan verwacht. Het kan gebeuren en dat is niet erg. Accepteer dat je niet alles in de hand heb en wees flexibel. Morgen weer een dag. Doe dit overigens niet elke dag, want dan wordt 70 km wel heel moeilijk;)

Is december bij jou ook gekkenhuis? Hoe pas jij je runs daarin?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent