2 Cheat | On the green

Francien verraadde het al. Ik ben vreemd gegaan. En ik moet bekennen dat ik het best leuk vond. Al heb ik nu spijt… Ik heb mijn hardloopschoenen duizendmaal excuses aangeboden en heb op m’n knieën gesmeekt. Ik weet niet of het goed gaat komen, maar heb stiekem goede hoop. Hoe ik heb gezondigd? Ik heb m’n loopschoenen ingewisseld voor golfschoenen. Je weet wel, met van die noppen. En ik ben daarmee ook daadwerkelijk de baan opgegaan voor een potje golf. Tiger Woods is er niks bij.

Ik kon er niks aan doen, echt niet! Golf was eigenlijk onvermijdelijk. Mijn vader zou het liefst elke dag op de baan staan en als het even kan doet ie dat ook. En m’n moeder begint ongeveer net zo verslaafd te raken. Onbegrijpelijk vond ik het altijd. 4 uur achter elkaar wandelen en dan af en toe tegen een balletje slaan. Kun je toch geen sport noemen. Toch heb ik een aantal jaar geleden m’n GVB gehaald. Ja… Je hebt een golf vaardigheidsbewijs nodig voordat je de baan op mag. Dus…;)

Dat betekende niet dat ik daarna wekelijks op de baan stond. Nee, eerder 3 keer per jaar. Het duurt gewoon zo lang! Bij 10 holes begin ik echt af te tellen. Er is echter één uitzondering en dat is het jaarlijkse ouder-kind toernooi. Ieder jaar doe ik hier aan mee. Ik speel altijd met m’n vader en m’n zusje speelt met moeders. Super gezellig! En ondanks dat ik bijna nooit speel, gaat het vaak niet eens zo slecht. Dat was dus wat ik vorige week speelde. De reden dat ik mijn hardloopschoenen heb verloochend;)

Even een paar facts: 

  1. Om echt te kunnen golfen op de baan heb je een GVB nodig. Maar je kunt ook gewoon een keer naar een driving range gaan (afslagplaats). Waar je lekker ballen weg kunt slaan.
  2. Een baan bestaat uit 18 holes. Je begint op de tee. Vervolgens probeer je de bal in zo min mogelijk slagen de bal in de het gaatje te krijgen. De vlag (het gaatje) staat op een green. Lig je op de green dan probeer je de bal er in te putten.
  3. Je speelt met clubs (geen sticks oid). Verder heb je natuurlijk ballen nodig, een handschoentje (tegen pijnlijke handen), een pitchfork (om de gaten in de green te herstellen), een marker (om je bal te markeren op de green) en een potloodje (om de score bij te houden).
  4. Er zijn kledingvoorschriften. En oh wat haat ik die! Ten eerste draag je iets met een kraagje. Een polo bij voorkeur. Daarnaast worden spijkerbroeken niet gewaardeerd en korte rokjes zijn al helemaal uit den boze. Even een anekdote: Ik mocht een keer de baan niet op in mijn (superdonkere) spijkerbroek. Uit enorme boosheid kocht ik toen een witte broek in de store, waar mijn roze hartjeshipster extreem in doorscheen. Hah, heb die hele baan gechoqueerd;)

Waar het goed voor is?

  1. Ten eerste ben je 4 uur lang aan het wandelen. Dat verbrand natuurlijk lekker en is daarbij best wel goed voor je.
  2. Daarbij kun je er ook nog voor kiezen om je tas met clubs op je rug te dragen. Stuk sportiever dan hem voortduwen in een karretje toch?
  3. Ook ben je de hele dag buiten bezig, en dat zorgt weer voor de altijd fijne D.
  4. Verder vind ik het weinig sportief. Af en toe sla je tegen een balletje, maar de regel is dat hoe meer kracht je zet hoe slechter het gaat. My opinion? Het is echt vooral ontspanning. Ontspanning die 4 uur (!!) duurt;)
Iets voor jou?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent