2 Crew | Shine bright like a diamond

Waar moet ik beginnen? Toen ik gisteravond de deur van mijn kantoor achter me dicht deed werd ik overvallen door een extreem geluksmomentje. Het klinkt stom, maar er is wederom een nieuwe milestone bereikt voor GL2R. Namelijk die van een crew. Hoe gaaf is het als 21 girls tezamen Amsterdam bestormen? Ik kan je vertellen dat het alles en meer is.

De diversiteit van de crew spreekt me misschien nog wel het meeste aan. De één is advocaat-stagiair, de ander PR-dame. We hebben in ieder geval allemaal één ding met elkaar gemeen. Hardlopen.

Terug naar gisterenavond, of eigenlijk donderdag. Fieke en ik gaan in beraad. Het is de eerste run. Het is de eerste all girl running crew van Nederland. Hoe gaan we dit aanpakken? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen het naar haar zin heeft?

De avond zelf. Nu de dagen korter worden en de nachten langer is het misschien minder aantrekkelijk om als meisje alleen door Amsterdam te rennen. Het Vondelpark na 18:00 uur in je eentje betreden? Niet echt mijn ding zeg maar.  Vooral het onbelichte deel. Maar goed als je met 21 girls bent? Dan val je best wel op… Toch houden Fiek en ik net als Goor en Geer ervan om te shinen. ‘Shine bright like a diamond’ stond er op de uitnodiging. Glowsticks, kerstverlichting, fietslampjes, glitters en gouden slingers is all we needed to ‘shine bright like a diamond.’ Om het af te maken, ontvingen iedereen hét it-shirt van dit moment! Het eerste GirlsLove2Run crew shirt. Gemaakt door Marlous (haar webshop komt vrijdag online, we can’t wait). Die ook nog eens zo aardig was om de shirts persoonlijk af te leveren op mijn kantoor eerder op de dag. Marlous you rock!

Voordat de run van start gaat maken we eerst nog even de nodige crewshots. Als we buiten staan, verzorgen Fieke en Anouke de warming-up. We vallen best wel een beetje op. Dan is het eindelijk zover. Are you ready for take off? We rennen via de grachten naar het Vondelpark. Een groepje jongens begint ons spontaan aan te moedigen en dat terwijl het donker is. Moet je nagaan als het licht zou zijn geweest? Ik roep nog even vrolijk dat we allemaal te vinden zijn op Tinder. Gewoon omdat het kan. We rennen vrolijk verder.

Als grote lichteenheid betreden we het Vondelpark. Tot mijn verbazing is de hele groep nog steeds bij elkaar. Normaal gesproken vallen er mensen achterop, zeker als je in een grote groep rent. Dat is nu totaal niet het geval. Fijn. Dat maakt het wel zo gezellig. Het leukste vind ik nog wel dat iedereen echt de tijd neemt om elkaar beter te leren kennen. Zo loop ik eerst met Claartje, die net haar eigen website, Foodness, heeft gelanceerd. Ik krijg letterlijk en figuurlijk een kijkje in haar keuken. Superleuk. Daarna kom ik met Jessica aan de praat. Jessica heeft naast haar baan als PR-lady een eigen webshop, Jazzies. Weer iets geleerd.

En zoals het hoort bij GirlsLove2Run is er natuurlijk ook een afterparty. Compleet met chocolade fondue, zalmrolletjes, Tony Chocoloney’s en snoep in overvloed. De Prosseco wordt erbij gehaald. We proosten samen op de vele runs die nog mogen volgen.

Girls – bedankt voor de te gekke eerste run!

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent