2 Date | Eerste hulp bij een zweetdate

Dus jullie vinden het leuk als ik op zweetdate ga? Dat doet me goed. Je begrijpt ook dat dit ietsje minder is voor mijn reputatie? Ik lijk nu namelijk wel een serial dater en dat ben ik niet. Of toch wel? Okay ik geef je eerlijk toe dat dates scoren nog nooit zo makkelijk is geweest. Ik heb nu namelijk een legitieme reden om een jongen mee op date te vragen. Iets met ‘dat is goed voor zijn ego.’ Ik moet je eerlijk zeggen dat het mijn ego ook een behoorlijke boost geeft. 

Mooi-Boy of Stille-Willie?
Of ik in het ‘echt’ ook op Mooi-Boy val? Nee. Ik val op Stille-Willie. Zo eentje die in groepje staat, maar niet perse op de voorgrond hoeft te treden. Zo eentje die pas interessant wordt als je zelf contact met hem zoekt. Zo eentje die gevoel heeft voor muziek, zonder dit heel duidelijk kenbaar te maken. Zo eentje die de door mij bedachte grapjes nog beter maakt. Zo eentje die me in mijn element laat. Zo eentje die me met Jan-Alle-Man laat praten zonder daarbij jaloers te zijn. Zo eentje die gewoon heel relax is. Zo eentje die slim is, zonder daarmee te pronken. Zo eentje die verantwoordelijkheid neemt, zonder dat hem dit gevraagd wordt. Zo eentje die heel knap is, maar die het zelf niet doorheeft.

Of je nou gaat zweetdaten met een Mooi-Boy of een Stille-Willie, iedereen kan wel wat advies gebruiken.

Trots
Is dit jullie eerste (zweet)date? Mooi. Goed om te lezen dat je er eentje gescored hebt (HIGH FIVE GIRL). Let je er wel even op dat een jongen heel erg gesteld is op zijn trots? Hem er direct uitrennen op jullie eerste zweetdate is niet echt goed voor zijn ego. Andersom trouwens ook niet. Als je date een beetje netjes is blijft hij op een redelijk consistent tempo naast je lopen. Op een tempo waarbij je gemakkelijk kunt praten. Ik maakte laatst nog de fout om heel langzaam te lopen tijdens een date, omdat ik dacht dat hij niet van het hardlopen was. Op het einde van de date trok ik een sprintje. Zijn woorden? ‘In dit tempo loop ik normaal gesproken altijd 5 kilometer.’ ‘Ow.’ Was mijn antwoord.

Waterproof baby
Als je mascara harder rent dan jezelf dan heb je een probleem. Helemaal als je op een zweetdate bent. Supersexy die smokey eyes, maar dus niet als een left-over hiervan op je wang te vinden is. Je raadt het al, geen make-up of waterproof.

Titty swag
Ik weet niet hoe vaak ik het nog moet herhalen, maar een goede sport-bh is in dit geval een vereiste. Heb jij even geluk dat er deze week een extreem grote banner op de achtergrond van dit fantastische blog te zien is? De Nike Pro Rival maakt je borsten opvallend mooi of ze nou groot of klein zijn. En laat deze bra nou net heel geschikt zijn voor hardlopen. You got me? Had ik al gezegd dat het heel lastig is voor een jongen om een sport-bh uit te trekken? Nee? Nou dat is wel zo, kan ik je uit ervaring vertellen. Zelfs de jongen die met één beweging je Victoria Secret BH weet los te maken, slaagt er niet in om je sport-BH in één vloeiende beweging uit te trekken. Dit is advies is overigens alleen geldig als je zweetdate uitmond in een one night stand.

Kussen
Een eerste date sluit je best vaak af met een kusje. Klaar met hardlopen? Na de nodige chitchat is het tijd om je eigen weg in te slaan. Maar goed hoe neem je het beste afscheid als je hele gezicht één groot zwembad vormt? Tja, lastig. Je kunt het benoemen, door te zeggen ‘Je mag me kussen, maar dan weet je ook gelijk hoe een glas zoutwater smaakt.’ Of je kunt heel zelfverzekerd weglopen en naar hem zwaaien. Zelf geef ik graag een high five en loop ik weg. Dat zoenen komt op de tweede ‘normale’ date wel.

Wat als het niet werkt?
Wat als het niet werkt? Wat als de gehele zweetdate één groot fiasco is? Je een acute astma aanval krijgt en daarbij niet meer kan praten. Of als je date gewoon tegenvalt? Hoe kom je dan zo snel mogelijk van hem af? Nou simpel, heel hard weglopen en nooit meer achterom kijken.

Ben je klaar voor je eerste zweetdate?

Photos by Joyce Bongers.

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent