#1 Zweetdate

Twee blikken, één gedachte. Daten? Er was geen ‘Tinder loving’ in het spel. Enkel Instagram deed ons online met elkaar verbinden. My leven is compleet nu @GeenTroep me volgt. Tot een echte ontmoeting is tot dan toe nog nooit gekomen. Ik trek de stoute (hardloop)schoenen aan en vraag Jelmer op een zweetdate.

‘Hoe werkt dit interview?’ ‘Nou gewoon, ik stel hier de vragen. Jij geeft de antwoorden, ik duld trouwens geen tegenvragen.‘

Geen troep
‘Jelmer waar kom je eigenlijk vandaan?’ ‘Hoogeveen. Nee dat is niet Friesland Francien, dat is Drenthe. Maar ik heb goed nieuws. Ik woon sinds twee weken weer in Amsterdam.

‘Weer?’ ‘Ja ik heb er al eens eerder gewoond. De naam @GeenTroep is trouwens ook in Amsterdam ontstaan.’ ‘Vertel.’ ‘Samen met mijn huisgenoot. Gezond eten heette bij ons gewoon ‘geen troep’.’

Boek schrijven?
‘Als ik ooit nog een kook- of lifestyleboek ga schrijven dan heet het ook ‘geen troep. Want daar komt gezond en verstandig eten namelijk altijd op neer.’ ‘Wanneer komt dat boek uit?’ ‘Ik vind dus dat een dergelijk boek uit moet komen in oktober. Net voor de feestdagen weet je wel.’ ‘Je hebt toch al een boek uitgebracht?’ ‘Ja, vijf.’ ‘Waarom zijn het eigenlijk online boeken?’ ‘Omdat ik denk dat fysieke boeken aan het verdwijnen zijn.’ ‘Maar als je boek echt heel goed is dan zou je het niet laten drukken?’ ‘Dan wel.’ ‘Dus de boeken die je nu schrijft zijn nog niet goed genoeg voor publicatie?’ ‘Dat zeg ik niet, maar 62 pagina’s  is naar mijn mening niet voldoende voor een dergelijke hardcopy.’ ‘Wat is je meest succesvolle boek tot nu toe?’ ‘De 10 Redenen Waarom Je Nog Steeds Niet Afvalt.’

Serial dater
‘Ik ben Francien en ik spring van de hak op de tak, want daarmee krijg ik betere antwoorden. Dus mijn volgende vraag gaat over totaal iets anders. Waar neem je een meisje mee naartoe op date?’ ‘Dat is verschillend. De bios is sowieso kut. Uit eten vind ik niet echt iets voor een eerste date. Chillen in een park en dan iets meenemen van een flesje wijn en wat eten. Dat zou ik doen. Maar ik heb natuurlijk bijna nooit dates.’ ‘Heb je weleens sportieve meisjes gedate?’ ‘Jawel, maar niet hele sportieve meisjes.’ ‘Heb je weleens een meisje versierd in de sportschool. En is het vanuit die basis is ook wel eens overgegaan in een date?’ ‘Laat ik het er op houden dat je als personal trainer wel net iets meer aandacht krijgt.’ ‘Dat bedoel ik dus. Dus ook jij doet zo zaken? Ik dacht even dat ik de enige was.’

De ideale date?
‘Jouw ideale date op sportief gebied zou dan dus zijn?’ ‘Ik denk surfen. Golfsurfen.’ ‘Waarom golfsurfen?’ ‘Omdat het op het strand is en dat vind ik altijd wel fijn. Je kunt het maar een half uurtje doen, daarna ben je helemaal kapot. Dan kun je daarna nog gewoon rustig chillen.’ ‘Waar kan je dat doen dan? In Kaapstad. Logisch dat ik nooit dates heb.’

Daten is spannend
‘Wat is dan de grootste afgang dat een meisje afkomstig uit de sportschool kan maken? Waarvan je echt dacht NEEEEEEEEEE DIT KAN ECHT NIET.’ ‘Ik heb niet zoveel dates joh! Ik ben een hele rustige jongen.’ Een grote afgang? Even denken.’ ‘Dat er een meisje voor je viel op de grond. Nee daar doen meisjes niet aan.’ ‘Meisjes waar ik mee date gedragen zich wel.’ ‘Gedraag jij je ook op zo’n date?’ ‘Ja, ik vind dates heel spannend. En ik vind dates veel fijner als je iemand al goed kent, omdat je dan niet tijdens een date elkaars broers en zussen, huisdieren, hobby’s en favoriete SBS programma bespreekt. Het enige probleem is dat ik op een date nooit echt geïnteresseerd ben in de ander. Slechte eigenschap hé? Dat is wel echt k*t tijdens een date.’ ‘Owja daar ben ik ook bekend mee, maar ik kom er dan vaak wel een uur later op terug. Dus eigenlijk wordt onze date helemaal niets. Het wordt het alleen maar vragen stellen, maar vooral geen wedervragen stellen. Eigenlijk wat we nu dus doen?’

Zijn toekomstige wifey
‘Moet jouw toekomstige chick sporten?’ ‘Ze moet niets van mij, maar het is wel handig als je allebei sport.’ Tenminste het is wel handig als ze begrijpt hoe belangrijk sporten voor mij is.’ ‘Stel nou dat je een soort vrouwelijke versie van Jelmer hebt, die dus ook gezond eet en regelmatig  sport zou je haar dan willen daten?’ ‘Een vrouwelijke versie van Jelmer? Klinkt fenomenaal.’

Breakfast Club
‘Wat gebeurt er eigenlijk als je dat meisje mee naar huis neemt? Even los van de workouts die je wellicht in de avonduren uitvoert. Dat houden we gewoon even privé. Hoe ziet de volgende ochtend er dan uit? Stuur je haar dan weg of mag ze blijven hangen voor een ontbijtje?’ Ja, natuurlijk maak ik een ontbijtje voor haar.’ ‘Ook als het niks is?’ ‘Als het niks is dan neem ik haar sowieso al niet meer naar huis.’ ‘De hamvraag van dit onderwerp is natuurlijk wat maakt @GeenTroep voor ontbijtje? Wat heb je voor je laatste date gemaakt die is blijven slapen?’ ‘Milka chocolade en brood met pindakaas. Dat was trouwens wel een topontbijt.’ ‘Wat is je beste ontbijt ooit geweest voor een meisje? Waarmee je echt indruk maakte?’ ‘Bananenpannenkoekjes, vers fruit en een smoothie. Gewoon een lopend buffet zeg maar.’

Inhalen
‘Volgende vraag, want hoe vaak sport jij eigenlijk in de week?’ ‘Vier keer of zoiets.’ ‘Allemaal verschillende soorten workouts of ook nog cardio en sh*t?’ ‘Nou toevallig ben ik vorige week begonnen met crossfit.’ ‘Ben je aan het crossfitten daar bij Reebok?’ ‘Ja daar (meisjes, daar kun je hem dus vinden). En ik heb gisteren ook yoga gedaan.’ ‘En soms een beetje hardlopen. Het mooiste vind ik om in het Vondelpark te lopen en dan allemaal mensen in te halen.’ ‘Wacht dat is mijn ding. Wat gebeurt er als ik je zou inhalen? Ik denk dat wij binnenkort een rondje Vondelpark moeten doen om uit te zoeken wie hier de koning of koningin van het Vondelpark is. Ben je snel?’ ‘Sneller dan jij in ieder geval.’

Wil je nog meer van Jelmer weten? Ja? Snap ik. Bezoek dan even www.jelmerdeboer.nl of volg hem op Instagram of Facebook.

Photos by Joyce Bongers.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent