2 Drink | Tropical green smoothie

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Het nieuwe jaar is weer begonnen. En oh wat heb ik in december gezondigd! Absoluut geen spijt van gehad maar ik wil er weer goed tegen aan gaan! Het sporten weer goed oppakken maar vooral weer goed & gezond eten. En tot nu toe gaat het hartstikke goed.

Samen met mijn vriend (@fitwithnigel op instagram) ben ik begonnen aan een challenge. Deze challenge houdt in dat we elke dag, geheel januari, een groene smoothie drinken. Niet alleen groene smoothies natuurlijk, daarnaast eten we gewoon nog normaal maar wel minstens 1 groene smoothie per dag.

Ik heb al eens eerder uitgelegd waarom ik zo fan ben van groene smoothies, dit kun je terug lezen in mijn eerste blogpost! Ik voel me er echt veel beter door en kan me er ook heel erg naar uitkijken op een dag.

Het recept
Dit receptje is heel tropisch. Dit soort fruit kun je niet in iedere supermarkt vinden. Ik haal het zelf altijd op de markt.
Je hebt het volgende nodig voor 2 smoothies (of 1 hele grote natuurlijk!) :

2 handjes boerenkool
4 pers sinaasappelen
Een halve (kleine) papaja (zonder de zwarte pitjes)
3 passievruchten
1 bevroren banaan

Allereerst pers je de sinaasappelen. De verse jus gooi je in de blender met de boerenkool. Het is belangrijk om altijd je bladgroente met sap, melk of water te mixen, zo voorkom stukjes in je smoothie. Nu voeg je de rest van de ingrediënten toe en dit mix je goed samen.

Ik heb hier zelf nog 2 eetlepels lijnzaad doorheen gedaan en op het einde nog wat kokos en chiazaad. Dit is optioneel en kun je geheel weglaten.

Hebben jullie al een groene smoothie geprobeerd en wat vinden jullie ervan? Voel je je er anders door?

Enjoy!!

?

Jenny

Follow me on Instagram

 

Recent