2 Eat | AH quinoa salade

Ken je de quinoa salade van de Albert Heijn? Als foodie vind ik het echt geweldig om te zien dat bedrijven hun best doen om iets met gezond eten te doen. Heel fijn dus dat Albert Heijn to go met quinoa-salades aan kwam zetten. Deze quinoa-salade heb ik nu twee keer gehad en ik vind hem echt zo ongelofelijk lekker. Helaas zitten er toch E-nummers en suikers in verwerkt dus dacht ik; waarom ga ik hem gewoon niet zelf namaken?

Nadat ik de label grondig heb uitgecheckt met alle ingrediënten, ben ik met mijn boodschappenlijstje boodschappen gaan doen. Ik heb het recept ietsjes aangepast, zo heb ik er bijvoorbeeld ook gerookte kip in gedaan voor de eiwitten!

What do we need? (voor 2 personen)

 • 300 gram gerookte kipfilet
 • 150 gram wortel reepjes
 • 200 gram doperwtjes
 • 40 gram ongezouten pistache notenmix
 • 100 gram quinoa
 • 20 gram pompoenpitten
 • 1 bouillonblokjes
 • klein beetje gember (geschaafd)
 • 10 gram honing
 • 30 ml sojasaus
 • sap van een halve citroen

Kook de quinoa volgens verpakking met het bouillonblokje! In de tussentijd maken we een sausje van de sojasaus, gember, citroensap en honing. Meng dit goed met elkaar!

Als de quinoa klaar is, laat je het even afkoelen. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes/blokjes en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten. Voeg hier nu de quinoa aan toe! Meng het goed met elkaar en verdeel het over twee borden. Voeg hier nu de dressing naar smaak aan toe (niet teveel!). Nu heb je home-made quinoa salade af! Enjoy!

In mijn blogpost van vorige week schreef ik dat ik de app myfitnesspal nu aan het testen ben. Deze maaltijd heb ik in deze app gevoerd en deze berekend de macro’s! De macros’ van deze maaltijd per persoon zijn: 55 gram koolhydraten, 23 gram vet, 52 gram eiwitten en in totaal 642 calorieën!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent