2 Eat | Almost spring salad

Oh wat heb ik zin in warm weer, in zon en eigenlijk gewoon in zomer. Vooral natuurlijk omdat het zo fijn is om hard te lopen in een korte broek, maar ook omdat ik de grootste fan ben van het eten van zomerse salades. Heerlijk fris op het balkon of in het park. In de winter eet ik juist nagenoeg geen salade. Dan kies ik eerder voor stampotjes en risotto’s. Maar er is 1 salade waar ik meer dan graag een uitzondering voor maak! Hij is namelijk niet koud, maar gewoon een beetje warm en dus zowel winter als zomer proof. En dat is maar goed ook, want ik MOET deze salade het hele jaar door kunnen eten, gewoon omdat ie zo lekker is!

Je vraagt je misschien af waar het om gaat. Mijn lievelingssalade (op het moment, dat wisselt af en toe;) met biefstuk! Hij doet me een beetje denken aan mijn reis naar Thailand en wat verlang ik af en toe terug! Zomer, zon, strand en heerlijk eten. En dat iedere dag, een maand lang! Goed genoeg gepiept, het wordt vanzelf weer warm;) En ik zal je nu vertellen hoe je de salade maakt! Lees en geniet;) Wat je nodig hebt?

  • Sla (ik gebruik graag bladsla)
  • Boontjes of peultjes
  • Een rode ui (en als je van ui houdt, ook nog een witte)
  • Taugé
  • Biefstuk
  • Geroosterde noten
  • Kroepoek (Bali is mijn favoriete smaak)
  • Sojasaus
  • Beetje bakboter (ongezouten roomboter is het lekkerst)
  • Olijfolie

Begin met het kort koken (2 minuten) van de boontjes, niet te lang want dan gaat de knapperigheid weg. Doe een beetje boter in een verwarmde koekenpan en wacht tot deze goed gesmolten is. Dan is het tijd om de biefstuk in de pan te doen. Het bakken van de biefstuk duurt ongeveer 4 tot 6 minuten. Middelhoog vuur werkt in mijn ogen het beste. Maar ik vind het bakken van de perfecte biefstuk een lastig klusje, 1 die ik dan ook vaak aan anderen overlaat;) Na het bakken van de biefstuk pak je hem goed in in aluminium folie en laat je hem nog even een paar minuten nagaren. Tijd om de ui te bakken. Na 2 minuten voeg je de peultjes en taugé toe, dit roer je nog 2 minuten door. Voor de dressing heb je sojasaus, een beetje olijfolie en honing nodig (zelf bedacht, dus als je iets lekkerders weet, let me know!).

Dan is het tijd om je bord te gaan vullen. Begin met de sla, vervolgens de groente eroverheen en dan nootjes. Pak de biefstuk uit en snij hem in plakjes, deze leg je over de salade heen. Dressing eroverheen en alles wat je daarna nog moet doen is: aan tafel gaan zitten met een mes en vork en een bakje met kroepoek (hoeft natuurlijk niet, maar is wel heel lekker;). En je bent klaar om te genieten van mijn favoriete salade!

Eet jij salades in de winter of kun  je, net als ik, niet wachten tot de zomer begint?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent