2 Eat | Brazil Brigadeiro

Weliswaar geen gezond recept, verre van zelfs, maar wel een super lekker recept! Een typisch Braziliaanse snack wat daar veel op feestjes wordt gegeten. Ik heb er in mijn leven al heel veel van op: Brigadeiro! Dit is een Braziliaanse lekkernij gemaakt van cacao, gecondenseerde melk en boter. Het is een soort van bonbon. En aangezien het WK zich afspeelt in mijn geboorteland Brazilië wilde ik dit receptje, die ik van mijn mama heb gehad, maar al te graag met jullie delen.

What do we need?

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels cacao poeder
  • hagelslag

We laten nu de boter in een pannetje smelten. Als deze gesmolten is, doen we daar de cacao en gecondenseerde melk bij. Goed blijven roeren! Het duurt een aantal minuten maar de substantie wordt langzamerhand dikker. Als het mengsel de onderkant van de pan loslaat als je roert dan is het klaar. Verdeel het mengsel over een bord en laat het goed afkoelen!

Als het afgekoeld is, gaan we hier balletjes van maken. Vet je handen goed in met boter! Rol er mooie balletjes van en rol ze dan nog door de hagelslag en klaar! Homemade brigadeiro! Lekker gaan genieten nu, bom proveito!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent