2 Eat | Busy, busy, busy

Vorige week was een drukke week. Helemaal op donderdag. De dag dat we naar Rotterdam gingen voor het rondje Kralingse plas. Hard gewerkt en om half 7 zouden we weer vertrekken. Ik had Francien beloofd dat ik voor het eten zou zorgen. En dus ging ik vanuit kantoor naar de supermarkt. Ik wilde iets snels, gezonds en makkelijks. Maar ook iets nieuws, iets wat ik nog nooit gemaakt had (soms heb ik van die momenten, nieuw, nieuw, nieuw!). En laat ik nou nog nooit een spinazie salade hebben gemaakt.

Ik eet vaak spinazie, vind ik super lekker, maar rauw bijna nooit. Ja, als ik het bestel in een restaurant, of als het in mijn smoothie zit. In mijn keuken gebruik ik het niet. Tot donderdag. Ik kocht een zak spinazie, een paprika, 2 tomaten, een rode ui, bosuitjes, een honing geitenkaasje en wat pijnboompitjes en maakte daar (of nou ja Francien maakte daar) een super lekkere salade van!

Hoe? Nog geen 2 minuten werk, mits je snel kunt snijden. Alle groente moet in stukjes namelijk. En de pijnboompitjes moet je even opbakken. Vervolgens een flinke lading spinazie op je bord, de groente erbij, brokkel daarna de geitenkaas erover en strooi de warme pijnboompitten erdoor. Als laatste een dressing. Ik mengde heel simpel een beetje olijfolie met balsamico azijn en honing. Makkelijker kan het niet, maar het was super lekker en we hadden (ook niet onbelangrijk) daarna genoeg energie voor die 5 kilometer in Rotterdam.

Beetje variatie nodig? In eerste instantie wilde ik er fruit aan toevoegen, aardbeien bijvoorbeeld. Als ik druk ben vergeet ik alleen nog wel eens wat en dus kwam ik zonder fruit terug uit de supermarkt.  Het is ook een goeie om een klein beetje quinoa toe te voegen aan de salade voor net iets meer vulling.

Wat is jouw supersnelle altijdgoedmaaltijd?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent