2 Eat | Fresh Spring Rolls

Weer een fijn recept van onze Jenny! – Ik ben helemaal blij de afgelopen dagen en heb echt de summer feeling te pakken. Ook betrap ik me er heel erg op dat mijn travelkriebels weer beginnen te komen. Ik wil weer gaan reizen en het liefst ook weer door Azië. Helaas gaat het me niet lukken om naar Azïe te gaan, dus waarom Azïe niet naar Nederland brengen? In Azïe at ik deze spring rolls echt super vaak!

Ja, je hoort het goed: spring rolls. Maar zijn die niet gefrituurd? Dat is toch niet gezond? Nee, dat klopt. Maar je hebt ook fresh spring rolls en die zijn niet gefrituurd en kun je zo gezond maken als je wil. Ze zelf maken is echt een kinderspel eigenlijk. Het enige wat je nodig hebt is rijstpapier en een vulling naar keuze. Voor het recept gebruikte ik het volgende maar je kan echt alle kanten op gaan. Ik ben ook heel erg benieuwd naar fresh spring rolls met garnalen. Yummy!

Wat heb je nodig?
* Rijstpapier
* Sla
* Rode kool
* Lente ui
* Wortels
* Avocado
* Kip

Allereerst koken we de kip eerst. In tussen snijden we de avocado en lente ui in reepjes. De wortels raspen we in kleine stukjes. Als de kip is gekookt, laat je het even afkoelen en daarna pluk je deze ook uit tot reepjes.

Week 1 velletje rijstpapier (1 per keer, anders plakken ze aan elkaar) in lauwwarm water voor ongeveer 15 seconden. Als deze ietwat zacht is geworden, leg je het op je werkblad en vul je deze met de ingrediënten. Nu ga je het oprollen tot een stevige rol. Hoe je dit het beste kunt doen is te zien in dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=IfI1wMeDXhg

Zo ga je te werk tot je een paar rolletjes hebt. Snijdt ze door midden en serveer ze op een bord met een lekker sausje, zoals sweet chilli saus.

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent