2 Eat | Fruit is good for you!

Toen we startten met de Bikini Battle liet Francien zien dat ze haar snoep verslaving ging verslaan en vervangen door 2 stuks fruit. Meteen ontstond er op Facebook een discussie over hoe gezond fruit is. Er zouden heel veel suikers in zitten en je zou er dus beter vanaf kunnen blijven. Seriously!? Lijkt me niet toch? Dus ik ben even gaan uitzoeken hoe dat nou zit met fruit en de benefits!

Nou, het zijn er nogal wat hoor, die benefits!

– Fruit is volledig cholestorol-vrij
– In fruit zitten veel vitamientjes die natuurlijk gezond zijn en bijdragen aan een optimale conditie
– Fruit verkleint de kans op o.a. hart- en vaat ziekten, veel soorten kanker en andere ziekten
– Fruit zit vol vezels wat zorgt voor een vol gevoel in de maag.
– In fruit zitten weinig calorieën

Waarom er dan gezegd wordt dat fruit niet goed zou zijn? Het zou een dikmaker zijn. Veel dieten die tegenwoordig worden gevolgd sluiten vooral in de eerste periode fruit volledig uit. Waarom? Door de suikers. Maar de suikers in fruit zijn helemaal niet zo slecht. Er zitten 2 soorten suikers in, fructose en glucose. Fructose wordt, als je glycogeenvoorraad in je lever vol is (zo slaat je lichaam suikers en koolhydraten op), omgezet in vet. Maar die voorraad in de lever is niet altijd vol! En dus hangt met fruit alles af van timing. In de ochtend kun je het prima eten en ook na het sporten is je lichaam juist op zoek naar deze suikers.

Het is dus slim om na te denken wanneer je fruit eet. En daar is nog een reden voor. Fruit wordt namelijk op een andere manier verteerd dan andere voeding. Het gaat sneller en gebruikt andere enzymen. Als je fruit na een grote maaltijd eet, komt het in de wachtrij te liggen om verteerd te worden. Dit zorgt ervoor dat het gaat gisten en zelfs schimmelen en dat zorgt er weer voor dat je een opgeblazen gevoel krijgt en boeren en scheten gaat laten enzo, not so charming;) Zorg er daarom voor dat je fruit altijd ruim voor een grote maaltijd eet!

Als je deze regel volgt, is fruit echt een topproduct. Of zoals MindBodyGreen het omschrijft, nature’s perfect gift. Het voorkomt namelijk allerlei spijsverteringsproblemen, je krijgt er energie van, het is goed voor je gewicht ennn je wordt er zo mooi van! Je lichaam neemt al die vitaminen namelijk lekker in zich op!

Gewoon fruit eten dus! Toch?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent