2 Eat | Go bananas

k ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag (een keertje op dinsdag;) een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Gisteren, tijdens de GirlsLove2Run CREW meeting aten we Annemerels variant. Vandaag mijn recept. Super lekker, gezond en nog best makkelijk ook. Waar het over gaat? Zelfgemaakt bananenbrood. Eén woord: GENIETEN!

Eiwitten
Allereerst wil ik nog wat uitleggen over eiwitten. Dit gebruik ik vaak in mijn recepten. Wat is het en waar dient het voor? Eiwit levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Zonder eiwitten kun je dus geen spieren opbouwen. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Als je dus sport, heb je meer eiwitten nodig om het herstel van je spieren te bevorderen.

Bijna alle levensmiddelen bevatten eiwitten. Het komt voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Als je niet genoeg eiwitten uit je dagelijkse voeding kan halen, kan je proteine (eiwitten) bestellen. Je hebt dit in allerlei vormen, zoals eiwitrepen of eiwitpoeder. Met eiwitpoeder kan je heel veel verschillende kanten op. Ik gebruik deze voornamelijk in mijn recepten.

Ik bestel altijd bij www.bodyenfitshop.nl aangezien zij het grootste aanbod aan eiwitten hebben. Daarnaast vind ik er ook al mijn superfoods.

Recept

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

3 rijpe bananen
3 eieren
1 cup (236 ml) havermout
6 medjoul dadels
1 ½ lepel bakpoeder
2 scoops proteine poeder (ik gebruik hier de whey perfection smaak cookies&cream van body&fit)
2 handjes blauwe bessen (of bijvoorbeeld nootjes, rozijnen, cacao nibs)
2 lepels gojibessen
2 lepels lijnzaad
1 lepel chia zaad
Wat kokosolie of boter

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180 graden. Daarna mix je de bananen en de dadels met een staafmixer, vergeet niet de pitten uit de dadels te halen. Stop nu de havermout in een kurkdroge blender en blend deze tot je meel krijgt. Voeg dit toe aan het bananen-dadel mengsel samen met de eieren, bakpoeder, proteïnepoeder, lijnzaad, chia zaad en gojibessen. Dit mix je tot een glad geheel. Voeg er als laatst nog de blauwe bessen aan toe en roer het door met een pollepel.

Vet je cakevorm in met wat kokosolie of boter en giet het mengsel daarna in het cakevorm. Plaats dit nu in de oven voor ongeveer 45 minuten en voila; je gezonde bananenbrood is klaar!

Enjoy!!

?

Jenny

Follow me on Instagram

 

Recent