2 Eat | Havermout muffins

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Yes! Heb dit weekend veel in de keuken gestaan en heb het perfecte havermout muffin recept voor jullie, al zeg ik het zelf. En ze zijn ook nog eens gezond. Geen suiker aan toegevoegd en ook geen olie! Deze ga ik zeker vaker maken.

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten voor 10 stuks:
2 eieren
100 ml (ongezoete) sojamelk
2 rijpe bananen
6 dadels
1 ½ eetlepel bakpoeder
300 ml havermoutmeel
Wat kaneel naar smaak
40 gram pure chocolade (minstens 70%)
Muffinvormpjes

Havermoutmeel
Zelf heb ik altijd “rolled oats” in huis, gewone havermout. Als je deze havermout in een kurkdroge blender gooit, heb je in een paar seconden havermoutmeel. Hoe ideaal?

Het recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix allereerst de bananen met de dadels tot een glad mengsel. Klop de eieren tot een luchtige mix en voeg deze erbij toe. Nu voeg je de rest van alle ingrediënten toe behalve de chocolade. Snijdt de chocolade in kleine stukjes en voeg deze op het laatst toe aan het beslag. Verdeel nu het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. De muffin is gaar als je er een satéprikker in kan doen en deze er schoon en droog uitkomt.

Je kunt de chocolade ook vervangen door nootjes, rozijnen of blauwe besjes bijvoorbeeld. Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent