2 eat | Healthy chocolade mousse

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

De feestdagen komen er weer aan. Voor veel mensen staat dit gelijk aan veel eten. December is de tijd om te genieten. En helaas zijn de traditionele kerst lekkernijen niet bepaald gezond. Veel chocola, suiker, vette sauzen, alcohol… Ik heb een aantal recepten die ik graag met jullie wil delen om deze maand toch te genieten maar wel gezond te blijven.

Vandaag is het de gezonde chocolade mousse. Ideaal toetje voor tijdens de kerstdagen toch? En je hebt alleen maar het volgende nodig: bananen, avocado’s en rauwe cacaopoeder. Easy!

De ingrediënten voor 4 porties:

* 4 bananen

* 2 avocado’s

* 4 eetlepels rauwe cacaopoeder

Deze ingrediënten mix je samen tot een gladde mix met een staafmixer. Verdeel het over 4 schaaltjes of glaasjes en zet het in de koelkast voor een uurtje. Serveer de chocolademousse met bijvoorbeeld nog wat cacao nibs, geschaafde kokosnoot en wat besjes. Super makkelijk en lekker!

Enjoy!!

?

Jenny

Follow me on Instagram

 

Recent