2 Eat | Healthy fries

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Weer een lekker recept van onze Jenny! Frietjes, maar dan gezond? Say what?! Dit receptje will change your life (geen grap). Ik waarschuw je alvast; ze zijn verslavend!

Voor twee personen heb je het volgende nodig:
2 middelmatige zoete aardappels
Peper
Grof zeezout
Paprika poeder
Olijfolie
Paar teentjes knoflook (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd nu de zoete aardappel in reepjes met een dikte van ongeveer 1 cm. Laat de schil gewoon om de aardappels zitten! Besprenkel de frietjes met wat olijfolie, zeezout, paprika poeder en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de frietjes over. Persoonlijk vind ik het ook lekker om er een paar hele knoflookteentjes door te doen, maar dit is optioneel. Zet ze in de oven, ze moeten er ongeveer een half uur in (wel af en toe even husselen). Genoeg tijd voor het maken voor de dip.

Het recept voor de dip (guacamole):
2 Avocado’s
1 Limoen
2 Teentjes knoflook
2 Kleine sjalotjes
Peper
Zout

Snijd de avocado’s door midden. Lepel ze uit in een kommetje en prak deze. Voeg hierbij het sap van de limoen en pers de twee teentjes knoflook erboven  uit. Snijdt de sjalotjes fijn en voeg deze er ook bij toe samen met wat peper en zout. Meng dit goed door elkaar!

Serveer de frietjes nu met deze dip.

Enjoy !

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent