2 EAT | Healthy hamburgers

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

McDonalds bring it on! Bij hamburgers denken velen aan vet en ongezond. Maar ook hamburgers kun je op een gezonde manier maken. Wedden dat je je hierover niet schuldig gaat voelen? Daarnaast zijn ze ook zo klaar en super makkelijk te maken. Dan nu het recept. Voor 6 hamburgers heb je het volgende nodig:

 • 500 gram mager gehakt
 • 2 uien
 • 1 ei
 • Een zak rucola
 • 2 gesneden tomaten
 • 1 grote avocado
 • 2 teentjes knoflook
 • Halve limoen of citroen
 • 6 bruine bolletjes
 • Peper & zout
 • Olijfolie (of kokosolie als je dat in huis hebt)

Allereerst maak je de quacamole klaar. Quacamole maak je door eerst het vruchtvlees van een avocado te prakken met een vork. Hierbij voeg je het sap van een halve citroen of limoen toe, een halve gesneden ui en 2 geperste teentjes knoflook. Even goed door elkaar roeren, wat peper en zout naar smaak aan toevoegen en dan is de quacamole klaar.

Voor de hamburgers heb je een kom nodig, hier doe je het gehakt in. Voeg hier de andere helft van de ui aan toe, het ei en wat peper en zout. Dit kneed je goed samen tot één geheel. Vervolgens maak je hier zes balletjes van die je daarna beetje plat drukt.

Snijd de andere ui in uienringen. Nu gaan we de hamburgers bakken. Gebruik hiervoor een koekenpak of een grilpan. Doe hier een scheutje olijfolie of wat kokosolie in en bak/grill de hamburgers op een middelmatig vuurtje ongeveer 5 minuten aan elke kant. Bak de uienringen ook eventjes mee.

Ook de broodjes heb ik even in de grillpan verwarmd. Je kunt de broodjes ook opwarmen in de oven! Smeer nu de guacamole op de onderste helft van de bolletjes. Hier leg je de hamburgers op samen met wat tomaat en rucola en de uienringen. Andere helft van de bolletjes erop en je gezonde hamburgers zijn klaar! Zelf vind ik het niet nodig om er nog ketchup of mosterd bij te doen, maar dat laat ik aan jou over!

Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent