2 Eat | Homemade amandelmelk

Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen!

Amandelmelk is een drankje gemaakt van, je raadt het al, amandelen. Het is plantaardig, dus een goede melkvervanger voor bijvoorbeeld veganisten of mensen die lactose-intolerant zijn. Sojamelk gaat op den duur ook wel eens vervelen 😉 En daarbij is het hartstikke gezond.

Tegenwoordig is het wel te koop in alle supermarkten eigenlijk maar heb je er ook eens over nagedacht om dit zelf te maken? Het is echt heel easy namelijk!

Het recept

Benodigdheden:
Dunne zeef, kaasdoek of een schone theedoek.

Een blender

Een kom

Maatbeker

Ingrediënten:
2 cups (480 ml) amandelen

1 liter water

Snufje zeezout

2 dadels (optioneel)

Allereerst week je de amandelen gedurende 8 tot 12 uur in water. Haal de amandelen er hierna uit. Gooi de amandelen samen met 1 liter water, de zeezout en eventueel de dadels in je blender en laat het even goed mixen.

Nu pak je de kom en je doek of zeef erbij.  Leg de zeef erop en als je een doek gebruikt; wikkel de doek om de kom. Nu laat je de melk hier goed doorheen lopen. Probeer zo veel mogelijk melk eruit te krijgen door soms licht door je zeef te roeren of als je een doel gebruikt, op het einde het goed uit te knijpen.

Here you go, nu heb je pas echt lekkere amandelmelk! Je kunt dit gewoon in de koelkast bewaren voor 5 dagen ongeveer. Met de pulp wat je overhoudt kun je trouwens ook nog eens veel dingen doen. Laat het een nachtje goed drogen en je hebt amandelmeel. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken in een taart, cake of brood. Yummy!

Drink jij ook wel eens amandelmelk?

Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

 

Recent