2 Eat | Homemade Jam

Weer een fijn recept van onze Jenny! Het rode fruit seizoen komt er weer aan. Nog even en je komt om in alle aardbeien, kersen, besjes en ander mooi zomers fruit! Dit weekend stond ik in de keuken om een taart te maken. Ik wilde een vulling van jam. Alright, hoe maak ik gezonde jam?! Ik ben wat gaan experimenteren en het is eigenlijk heel simpel. Ik verbaasde mezelf erover hoe makkelijk het ging en hoe goed hij was gelukt.

Wat heb je nodig voor 1 klein potje jam?
250 gram rood fruit (Vers natuurlijk het beste, maar ik gebruikte hier het doosje zomers fruit die je in het vriesvak kan vinden bij de Albert Heijn!)
1 eetlepel chia zaad
1 eetlepel gemalen havermout (Havermout een minuutje in een kurkdroge blender of keukenmachine)
Agavesiroop, ahornsiroop of honing naar smaak

Doe het fruit in een pannetje en zet dit op het vuur. Ondertussen probeer je het fruit een beetje te prakken met een vork. Voeg hier nu de chia zaad en havermout aan toe en breng dit aan de kook. Voeg er als laatst de agavesiroop, ahornsiroop of honing naar smaak aan toe (eventjes proeven of hij zo zoet is als hoe jij wil). Laat het geheel daarna nog een paar minuutjes koken en haal hem dan van het vuur.

Giet de jam over in een mooi potje en sluit het goed af. Laat het even afkoelen en zet de jam daarna in de koelkast. Nu heb je je eigen zelfgemaakte jam!

Ook al bevat deze jam geen suiker en gelatine, is deze jam toch lekker zoet en stevig zoals je van jam gewend bent. Dit komt door de de havermout en chiazaad die ervoor zorgen dat de jam indikt.

Enjoy!

?

Jenny

Follow me onĀ Instagram

Recent