2 Eat | La France

Zoals je hier al hebt kunnen lezen, was ik afgelopen week een paar dagen in La France met mijn zusje. In een schattig stadje met een super lief haventje, waar alleen maar restaurantjes langs zaten. En die waren, volledig tegen alle verwachtingen in, helemaal niet duur. €20,- voor 3-gangen. Fijn! En het allerbeste van alles? Ze hebben overal, maar dan ook overal mosselen. Mosselen in witte wijn, mosselen in creme en mosselen in gorgonzola. En dat is echt zoooo lekker dat ik het élke dag gegeten heb #oeps! En gezond, zegt de website mosselen.nl (hoe objectief zijn zij;)

“Mosselen eten is heerlijk en gezond tegelijk. Mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet. Bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen, kalk, fosfor en vitaminen. Het vet van de mossel behoort tot de categorie van de onverzadigde vetzuren, zodat het eten van mosselen niet leidt tot verhoging van het cholesterolgehalte. Verder hebben mosselen een hoog jodiumgehalte en bevatten zij seleen, koper en ijzer. Het regelmatig consumeren van mosselen levert een positieve bijdrage aan een gezonde voeding.”

Op chronologische volgorde het bewijs van mijn driedagenmosseluitspatting

Makkelijk zelf te maken, zijn ze ook nog is. Wat je nodig hebt voor 2 personen?

 1. 2 kilo verse mosselen
 2. olijfolie
 3. enkele teentjes knoflook
 4. 1 ui
 5. flinke punt blauwe schimmelkaas (gorgonzola)
 6. half glaasje droge witte wijn
 7. wit stokbrood of frites

Als je dit alles in huis hebt gehaald is het tijd voor de bereiding. En dat is eigenlijk best wel leuk!

 1. Spoel de mosselen volgens het basisrecept op de verpakking. Als ze nog dicht zitten, tik je ze even op het aanrecht. Zie je gelijk of ze nog goed zijn:)
 2. Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes.
 3. Snijd de ui in grove stukken en brokkel de schimmelkaas.
 4. Fruit de knoflook en ui in een bodempje olijfolie en voeg de verse mosselen toe.
 5. Giet hier het halve glaasje wijn overheen. Na enkele minuten koken staan de schelpen een beetje opeen. Schud de mosselen en voeg vervolgens de brokken schimmelkaas toe. Meng deze met een schuimspaan voorzichtig door de mosselen. Kook de mosselen nog een aantal minuten tot alle schelpen openstaan. De smaak van de schimmelkaas is inmiddels in de mosselen getrokken.
 6. Daar hoort dan natuurlijk friet bij, maar een goed Frans stokbroodje is zeker ook lekker.

Verzamel al je vrienden of gewoon alleen je geliefde en ga aan een romantisch gedekte tafel zitten met een grote pan tussen jullie in. En dan is het tijd om te genieten! Succes!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent