2 Eat | Let’s BodieBoost!

Heb je nog een plekje vrij in je boekenkast? LIKE dan de Facebook post  of laat een comment achter onder deze blogpost en maak kans op het BodieBoost boek! Ze loopt pas 26 jaar rond op de aarde, praat net als Francien extreem snel en is verliefd op eten en sporten (and so are we)! Afgelopen november bracht ze haar eerste boek uit: BodieBoost! Haar naam? Charlotte Willems.

1. Wie hebben precies voor ons? (hier hoef je nog niet op je boek in te gaan)

Hi, ik ben Charlotte, 26 jaar, bedenkster van de BodieBoost methode en schrijfster van het BodieBoost boek. Ik ben een vrolijke meid die graag alles positief ziet en elke dag geniet van het leven! Ik ben een ‘beetje’ ugghmm verslaafd aan social media zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Verder blog ik graag; sporten (o.a. hardlopen met mijn vaste hardloop maatje Marije die 20 kilo is afgevallen met BodieBoost), shoppen, fotograferen, recepten bedenken, uitgaan, met vriendinnen kletsen, op vakantie gaan, uit eten, filmpjes kijken, een heel weekend in bed blijven liggen. Haha eigenlijk alles wat meiden/vrouwen leuk vinden.

2. Je hebt net je eerste boek uitgebracht, kun je in het kort omschrijven hoe dat voelt en waar het over gaat? 

Ik ben heel dankbaar dat ik mijn kennis van de BodieBoost methode mag delen met de rest van de wereld. Te gek eigenlijk! Dat dit boek in november is gelanceerd is een mega grote droom die uitkomt. Maar dat nu iedereen er zo ontzettend positief op reageert had ik niet durven dromen. En dan de resultaten die BodieBoosters boeken is echt cool om te zien.

Het boek legt de BodieBoost methode, beter gezegd lifestyle uit. BodieBoost is een methode speciaal ontwikkeld om gemakkelijk te volgen in het echte leven, waarbij snoepen en alcohol drinken in je dieetplan passen, dat hoort namelijk ook bij jouw leven. Je verliest gemiddeld 0,5 tot 1 kilo en 1 cm per week. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid, het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven, zodat je het volhoudt, ook erna. Alles wat bij je dieetplan hoort, is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, dus niet raar, duur of anders.

We doen niet aan punten of calorieën tellen en ingewikkelde dieetregels. BodieBoost werkt met 5 productgroepen: koolhydraten, groenten, eiwitten, zuivel en fruit. Van elke productgroep (familie) mag je 2 porties per dag eten. Daarnaast zijn er 12 simpele regels, één daarvan is dat snoepen en alcohol drinken (elke week) mogen zodat het op de lange termijn vol te houden is.

Deze eigentijdse methode wordt ondersteund door social media, online BodieBoost.tv en The BodieBoost Community.

3. Hoe werkt de BodieBoost afslankmethode precies?

Mijn methode is niet gebaseerd op calorieën. Je gaat vanaf nu in families (voedingsgroepen) denken. Je kiest de juiste producten uit 5 verschillende voedingsgroepen (families):

– Koolhydraten

– Fruit

– Groenten

– Zuivel

– Eiwitten

De basis van BodieBoost ligt in het feit dat je uit iedere voedingsgroep (familie) per dag 2 porties consumeert. In het boek word je de eerste weken aan de hand genomen door vaste weekmenu’s waarin ontbijt, lunch en tussendoortjes staan en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu’s samenstellen uit de families. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen.

Voedingsproducten die bij dezelfde familie (productgroep) horen, kun je flexibel met elkaar wisselen. Voorbeeld: vind je een banaan niet lekker, dan kun je deze wisselen voor een appel. Vind je melk niet lekker, dan kun je dit wisselen voor yoghurt. Jij beslist en zo voel je je niet beperkt.

Daarnaast zijn er 12 simpele regels, één daarvan is dat snoepen en alcohol drinken (elke week) mogen om het leven leuk te maken en het dieet vol te houden. You only live once!

In het boek kun je de 12 regels terugvinden. En ik heb een jokerlijst voor je opgesteld waaruit je 2 keer per week snoep en snacks (jokers) mag kiezen om jezelf te verwennen. Zet je jokers dus in! Of dit nu gaat om een cupcake of 1 bakje chips, als je je verwenmomenten goed plant en je houdt aan de juiste hoeveelheden is er niks aan de hand en zul je 0,5 tot 1 kilo per week afslanken en 1 cm buikomvang per week verliezen.

Resultaten van BodieBoosters bewijzen dat mijn aanpak werkt. So, Let’s Boost!

3. Je hebt de Bodie Boost methode ontwikkelt, kun je uitleggen hoe deze methode tot stand is gekomen?

De methode heb ik bedacht op basis van eigen ervaring. Ik had veel verschillende diëten geprobeerd. Helaas zonder succes. Elke maandag startte ik weer met een nieuw dieet en op vrijdag gaf ik het weer op en at dan alles wat los en vast zat. Ik was zo’n type dat gelooft dat je van bananen aankomt! Ik heb gewichtsschommelingen gekend, stond elke dag op de weegschaal en in mijn woordenboek kon je 5 woorden vinden: calorieën, gewicht, dieet, vet en light.

Ik besloot mijn eigen afslankmethode te ontwikkelen. En met succes. Ik viel 7 kilo af en ben nu > 4 jaar op stabiel gewicht. Eerst maakte ik weekmenu’s voor mezelf om zo een structuur te hebben. Dat had ik nodig. Toen ontdekte ik een bepaald patroon in mijn weekmenu’s. Ik was erdoor geïntrigeerd geraakt en ging dit patroon verder uitwerken in een formule. Daarbij was 1 factor voor mij essentieel:

Ieder mens op aarde moet het direct snappen en het gemakkelijk elke dag kunnen toepassen.

Ik zag dat ik in mijn weekmenu’s elke dag uit 5 groepen at: koolhydraten, groenten, eiwitten, zuivel en fruit. Toen dacht ik: ‘door deze weekmenu’s heb ik de dieetoorlog met mezelf overwonnen. Het teken voor vrede is het ‘peace’-teken. En zo heeft het peace-teken mij geïnspireerd om de rest van de formule kloppend te maken. Namelijk van elke productgroep neem je 2 porties op een dag: Peace! 2 is hetzelfde als het peace-teken. Iedereen kan dit gemakkelijk onthouden, dacht ik. En het peace-teken is dan ook direct het symbool dat je de dieetoorlog met jezelf hebt gestopt.

4. Hoe ziet een gemiddelde Bodie Boost dag eruit? (Wat eet je, beweeg je, wat laat je liggen en hoe weersta je alle verleidingen?)

Je eet 2 porties uit de 5 families (koolhydraten, zuivel, eiwitten, groenten en fruit).

Hier een voorbeeld van een BodieBoost dagmenu:

Ontbijt:

Magere yoghurt     = 1 bakje (250ml)

Cruesli                      = 1 handje

Tussendoor:

+- 11:00 uur

Fruitsalade               = 1 handje druiven, ½ appel, 1 mandarijn

Lunch:

Volkoren triangle   = 1 stuk

Oude kaas               = 1-2 plakken

Rucola                      = 1 handje

Avocado                  = ½ stuk

Tomaat                     = 1 stuk

Tussendoor:

+- 15:00 uur

Banaan                    = 1 stuk

+- 17:00 uur

Plakjes gerookte zalm met augurk op prikkers   = even groot als je hand

‘s Avonds kun je kiezen uitverschillende recepte zoals bijvoorbeeld:

– Zalm, noedels, paksoi met ketjap en sojasaus

– Gekruide kip met mie en Japanse wokgroenten

– Couscous, kip, koriander, avocado en rode paprika

– Pangasius, krieltjes, sperziebonen met een saus van zongedroogde tomaten

– Warme snelle sperziebonensalade

– Wilde spinazie, biefstuk en wortelfrietjes met rijst

– Shoarma met spitskool en chilikruiden

Spaghetti, salades, lasagna, soepen etc.

Dit zijn voorbeelden, je kunt met BodieBoost formule ontelbare variaties maken zodat jij zelf bepaalt wat je wilt eten voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Dat doe ik ook elke dag.

Naast de formule volg je 12 regels. Een paar van die 12 regels zijn: lekker 3 x in de week bewegen; je mag je jokers inzetten als je wilt snoepen; 3 keer in de week 1 glas alcohol voor vrouwen en 5 glazen voor mannen, veel groene thee drinken, elke dag positief starten en niet negatief gaan denken.

5. Wat maakt de BodieBoost methode zo onderscheidend van al die andere methodes?

De BodieBoost methode is niet gebaseerd op calorieën maar op 5 families (5 voedingsgroepen). Je kunt elke week snoepen en alcohol drinken. EN je hoeft geen onderscheid te maken in vet, mager of volkoren. Het gaat juist om de variatie en de hoeveelheden. Je kunt gewoon je normale leven blijven leiden en ondertussen geleidelijk afslanken. Je mag uit eten blijven gaan, een terrasje pakken en op vakantie gaan. Je krijgt als persoon veel keuzevrijheid en het is simpel toe te passen. Hierdoor houden mensen het vol en ze behalen zo blijvend resultaat. En dat ‘mogen’ is de kracht van BodieBoost,

6. Als het om diëten gaat dan zijn wij Sjaak Afhaak’s hoe zorg je ervoor dat ook wij het kunnen volhouden?

Je mag elke week snoepen en alcohol drinken en je kunt je eigen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes kiezen op basis van de formule zo voel je je niet beperkt. Je krijgt als persoon veel keuzevrijheid en het is simpel toe te passen in je echte leven waardoor het makkelijk vol te houden is op de lange termijn.

7. Hoe combineer je de BodieBoost methode met bewegen?

Een van de 12 regels van de BodieBoost methode is dat je 3 keer in de week moet bewegen (minstens 1 uur per keer). Bewegen is gewoon ontzettend belangrijk voor je gezondheid maar ook als je wilt dat het afslanken makkelijker gaat. Er zitten zoveel voordelen aan bewegen; ja dat hoort er gewoon bij!

Ik ben wel van menig dat je een sport/beweegactiviteit moet vinden waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om te doen, zodat je het blijft doen. Of zoek een buddy waar je samen mee gaat sporten, die heb ik nu ook 😉 Ik ga 2 keer in de week hardlopen in het Vondelpark, lekker!

8. Je hebt ook een blog, (wij zijn enthousiast), wat deel je daar precies?

(ik blog nu vanaf de nieuwe site: http://www.bodieboost.nl/blog/). Ik deel YouTube filmpjes, foto’s, afslanktips, recept ideeën, mindset tutorials, productreviews en nog veel meer. Dit doe ik met veel liefde want ik hoop hiermee de BodieBoost community elke dag te kunnen inspireren om slank en fit te zijn.

9. Je bent heel social active! Waar kunnen onze lezeressen je nog meer spotten?

Ik ben elke dag mega actief op Twitter en in The Facebook Community veel BodieBoosters kunnen vragen stellen en ik beantwoord dan direct via een vlog of berichtje. Heel leuk die dagelijkse wisselwerking met de mensen die BodieBoost doen en om hulp vragen. Ik wil dat iedereen mij gemakkelijk kan contacten, social media is echt handig daarvoor!

10. Wat is jouw favoriete healthy snack op dit moment? (receptje is welkom ;))

Ik varieer altijd onwijs in tussendoortjes. Deze healthy snack neem ik bijvoorbeeld regelmatig om 16 uur voor de hartige trek. Deze snack kun je gerust attacken!

Een kleine cherrytomatensalade.

Cherrytomaatjes bevatten o.a. veel vitamine C en bestaan voornamelijk uit water; stoffen die goed zijn voor je lichaam.

1 Healthy Snack Attack portie is: 1 bakje van deze cherrytomatensalade.

Bereiding: Snijd de cherrytomaatjes doormidden, mix deze met olijfolie, balsamico di modena, zout, peper en voeg Italiaanse kruiden toe zoals oregano. Laat deze salade even 10 min. in de koelkast staan om op smaak te komen.

Tip: je zou deze salade in een afgesloten bakje mee naar je werk kunnen nemen.

Waar te koop? Supermarkt of markt.

Voor degene die de BodieBoost afslankmethode volgen: deze healthy snack is een 1/2 portie groenten.

11. Welke tip(s) wil je onze lezers meegeven met de drukke decembermaand in het vooruitzicht?

Probeer in deze maand niet heel erg te focussen op afslanken maar juist op genieten en zo veel mogelijk gezonde keuzes te maken met je boerenverstand en ja daar hoort gewoon ook af en toe iets lekkers bij 😉

– Blijf lekker bewegen.

– Drink veel groene thee.

– Gun jezelf af en toe een joker meer maar overdrijf niet. Neem normale porties ten allen tijde.

– Ga jezelf niet vol eten omdat het nu ‘winter’ is, stay real!

– Als je je aanmeld voor de newsletter krijg je elke maand motiverende tips. 

Charlotte heeft speciaal voor jou een video gemaakt!Hoe leuk is dat?

12. En tot slot waar kunnen je boek bemachtigen?

Het BodieBoost dieetboek – Slank en Fit in het Echte Leven – waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! – is verkrijgbaar in Nederland en België in alle boekenwinkels o.a. bij Bol.com, Ako, Bruno, Libris. Kun je niet wachten tot de winkels open gaan? Laat dan een comment achter onder deze blogpost en vertel ons waarom je dit boek wilt hebben of  bestel het boek dan direct bij: Bol.com

?

Charlotte, Fieke, Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent