2 Eat | Masterclass Superfoods

Gisteren offerde Fieke en ik allebei onze lunchpauzes op om aanwezig te zijn bij een masterclass ‘superfoods’. Dat Fieke daar als foodie naartoe gaat is logisch. Voor mij iets minder. Ik ben nou niet echt wat je noemt gezond. Maar wat niet is kan nog komen, toch? De workshop vond plaats nabij het Vondelpark. We werden opgewacht door twee hele mooie en ‘fruitige’ hapjes. Vervolgens werden we door deze heren niet om de tuin geleid, maar naar de tuin geleid. We kwamen in een supergezellige picknick setting terecht, getuige ook de onderstaande foto’s.

De Masterclass werd geopend door Truusje, de marketing manager van Hero. Ze vertelde iets over haar achtergrond, het merk Hero en de meest recente  Hero producten werden aangehaald, waaronder Hero Kokoswater. De meiden die deelnamen aan de GL2R Tour in Groningen en Rotterdam kennen dit drankje al. Ditzelfde geldt voor de meisjes die meededen aan We Own The Night. Na Truusje was het woord aan Jean-Marc Bilderbeek. Jean-Marc inspireerde ons met zijn levensverhaal. Van een ongezonde Jean-Marc naar een heel gezonde Jean-Marc. Ook vertelde hij kort over de Smoothieclub, zijn online smoothie keuken waarop je allemaal gezonde smoothie kunt vinden en waar je zelf ook smoothie recepten kunt posten.

Jean-Marc gaf ons een lijst met daarop een overzicht van dingen die je wilt realiseren door gezonder en bewuster te eten. Enkele voorbeelden: Ik wil me graag beter kunnen concentreren. Ik wil afvallen. Ik wil sterke nagels en glanzend haar. Ik wil het feel good gevoel oproepen. Bij elk van deze doelen past een smoothie met daarin bepaalde ingrediënten. Jean-Marc’s opvatting ‘Een smoothie hoeft niet altijd lekker te zijn, zolang je er een bepaald doel mee wilt bereiken.’ sprak me heel erg aan. Zeker als je kijkt naar de ingrediënten die Jean-Marc gebruikt in zijn smoothies, denk aan olijfolie, citroen (met een geweekte) schil, bleekselderij niet de meest voor de hand liggende ingrediënten.  Maar naast de in mijn optiek ‘niet lekker ingrediënten’ waren er genoeg dingen die ik wel lustte. Zoals goji bessen, kiwi Gold, paprika en amandelen. Jean-Marc maakte eerst een voorbeeld smoothie. Met daarin van alles en nog wat. Ik was voorbereid op het ergste, maar na het geproefd te hebben was ik om. Een smoothie hoeft dus niet alleen maar te bestaan uit fruit en water. Juist door te varieren met groenten, fruit en kokoswater ontstond er een superlekkere en gezonde smoothie.

Na Jean-Marc’s uitgebreide (TED-)talk mochten we zelf aan de slag. Dat begon met het verzamelen van de ingrediënten. Fieke maakte gebruik van biet, citroen, boerenkool, kiwi en kokoswater. In mijn smoothie verwerkte ik citroen, goji bessen, avocado, boerenkool,banaan, paprika, Hero Kokoswater en amandelen. Wederom niet de meest voor de hand liggende ingrediënten. Toch waren we allebei zeer aangenaam verrast door het eindresultaat.

Zoals het een echte masterchef betaamt snij ik hier netjes mijn ingrediënten in parten. Met mijn snij skills kom ik misschien wel in aanmerking bij 24 Kitchen. Dit is heus geen open sollicitatie.

Dat ziet er toch heel gezond uit?

Mijn creatie van bovenaf, gewoon omdat het kan.

Say what?!

Fieke showt hier maar al te graag het ‘gezonde’ eindresultaat. Fiek wanneer schrijf je je in bij een castingbureau? Je zou het perfect doen in commercials met je helder blauwe ogen en je blonde haartjes.

Poseren met mijn eigen gemaakte creatie gaat me op deze foto best goed af, al zeg ik het zelf.

Volgens mij ambieer ik een baan bij TellSell. Producten aanprijzen met een super overdreven Amerikaans accent is zegmaar echt mijn ding.

Wie wil er nou niet op de foto met deze twee frisse en fruitige hapjes?

De inhoud van de goodiebag? Hoe gaaf, we kregen gewoon allebei een blender mee naar huis! Nu kunnen we thuis ook super gezonde smoothies maken. Naast de smoothie maker ontvingen we ook gezonde poedertjes en ingrediënten. Hero Kokoswater mocht natuurlijk niet ontbreken. Wij vonden de masterclass echt heel erg leuk en leerzaam en we hebben hele leuke collega bloggers ontmoet.

Heb jij nog een smoothie recept voor ons die we absoluut moeten maken?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date!

Recent