2 EAT | Pizzatime!

Ik hou van pizza! Dat kan ik niet onder stoelen of banken steken. Het liefst bestel ik een pizza, maar eigenlijk is het nog veel leuker  om er zelf één te maken. Of wederom met een beetje hulp van de Albert Hein. Waar je een kant en klare ‘verse’ bodem kunt halen die je alleen maar uit de verpakking hoeft te halen en uit te rollen. Het bijgevoegde potje tomatensaus heb je in dit geval niet nodig. Daarna is het aan jou om te bepalen wat je er wel of niet oplegt.

Vandaag is de lente is begonnen, maar het weer wil nog niet echt meewerken daarom heb ik besloten om zelf de lente binnen te halen….

INGREDIENTEN

1 Kopje balsamico azijn
2 Theelepels olijfolie
2 Mozzarella bollen
1 Honing geitenkaasje
1 Blik perziken
Een handjevol verse basilicum

BEREIDINGSWIJZE

Zet een kookpannetje op het vuur en giet daarin het kopje balsamico azijn. Roer het geheel regelmatig door. Laat deze zo’n twintig minuten koken totdat er nog ¼ balsamico azijn in het pannetje zit. Haal het pannetje van het vuur en laat de balsamico azijn afkoelen. In de tussentijd ontdoe je het ‘verse’ deeg van zijn verpakking en rol je het deeg uit op de bakplaat. Vergeet overigens niet om de bakplaat in te vetten of gebruik bakpapier.

Verkruimel de mozzarella en geitenkaas. Snij de perzik in plakjes of kleine partjes en versnij de basilicum blaadjes tot mooie strookjes. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Bestrijk het deeg met de olijfolie, gooi de ingrediënten erop en verdeel vervolgens de balsamico azijn over de pizza.

Plaats de pizza in de oven en laat deze zo’n 18-20 minuten in de oven staan. Je kunt de oven ook op 225 graden zetten, maar dan moet je je oven even goed in de gaten houden, om te voorkomen dat het te hard gaat. Als de 20 minuten voorbij zijn laat je de pizza enkele minuten afkoelen en snij je de pizza alvast in stukken. Daarna is de pizza klaar om op te dienen. Eet smakelijk!

Waarmee beleg jij je pizza het liefst? 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent