2 Eat | Plaattaart met appel

Afgelopen zondag kwamen mijn lieve vriendinnetjes uit Utrecht en omstreken een bezoekje brengen aan Amsterdam. We kozen ervoor om een mini high tea te doen. Ik hou niet eens van tea, maar wel van alle hapjes en dergelijke. Iedereen moest iets meebrengen. En omdat ik de hostess was werd er van mijn natuurlijk net eventjes ietsje meer verwacht. Daarom koos ik ervoor om een plaattaart te maken. Ja je leest het goed een plaattaart. Een taart gemaakt op een bakplaat…

Ik kwam het idee tegen in de Allerhande, maar er stonden ook wat ingrediënten tussen waar ik eigenlijk nooit gebruik van maak, dus die heb ik gewoon weggelaten. Wat heb je dan wel nodig?

INGREDIENTEN

2 Friszoete appels (bijv. Jazz of Breaburn)

4 Plakjes bladerdeeg

1 Pot frambozenjam

1 Pakje bevroren fruit (aan jouw de keuze welke variant je kiest)

Slagroom

Poedersuiker

BENODIGDHEDEN

Bakplaat

Bakpapier

Oven/Combimagnetron

BEREIDINGSWIJZE

Je legt de bakplaat voor je neer, waarna je het bakpapier erop legt. Je legt de vier (bevroren) plakjes op het bakpapier en laat ze even rustig ontdooien. Dit duurt vaak slechts enkele minuten. Je plakt de vier plakjes aan elkaar vast door de randjes rustig aan te drukken. Vouw de buitenranden 1 cm naar binnen toe. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.

Verdeel de jam doormiddel van een theelepeltje over het deeg. Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is. Time for the next step. My favorite part. Meng de appelpartjes met het bevroren fruit. Het fruit verspreid je over de hele bodem. En zoals je ziet heb ik er een soort van fruitberg van gemaakt. Zet de taart 20 á 25 minuten in de (voorverwarmde) oven / combimagnetron op 180 graden. Kijk tussendoor regelmatig hoe de taart zich ontwikkelt. Mijn taart was al in 18 minuten klaar.

Haal de taart uit de oven en laat deze zo’n 10 minuutjes afkoelen. Om het af te maken gooi je nog wat poedersuiker over de taart. En voor de liefhebbers is er natuurlijk ook nog slagroom. Bon appetit!

Mijn vriendinnetjes vonden de taart heerlijk! Hopelijk vind jij dat ook!

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent