2 Eat | Protein Pancakes

Pancake sunday! Zowat elke zondag maken wij pannenkoeken. Healthy pannenkoeken, ja echt. En ze zijn goddelijk, trust me! Receptje heb ik van mijn vriend (te volgen op instagram @fitwithnigel).

Het recept voor een stapel pannenkoeken. Dit is voor twee personen :

* 2 scoops proteine poeder wat gelijk is aan  ongeveer 50 gram (ik gebruik hier de body&fit Whey Perfection Cookies&cream)
* 100 gram Ultra fine oats (ook van de body & fit maar je kunt ook zelf havermoutmeel maken door je havermout goed te malen in een kurkdroge blender)
* 400 ml Amandelmelk
* Een eetlepel chia zaad en een eetlepel lijnzaad (optioneel)
* Naar smaak kan je hier ook wat cacao of kaneel aan toevoegen!
* Kokosolie (of olijfolie) om het in te bakken

Mix deze ingrediënten goed in een kom. Je kunt het ook in de blender gooien maar je kunt het evengoed met de hand mixen. Het moet niet een te dikke substantie worden of juist te dun.

En dan nu het bakken! Mijn vriend is hier een ster in, het vergt misschien wat oefening. Bak het op een laag-middelmatig vuurtje en draai de pannenkoek na een tijdje om. Maak niet te grote pannenkoeken maar juist wat kleintjes, dan kun je een grotere stapel maken. Een mooi uitziend ontbijtje is altijd lekkerder, vinden wij tenminste!

Zo, dan heb je nu een stapeltje pannenkoeken. Tijd om ze te versieren! Wij besmeren de pannenkoeken altijd met pindakaas. Ja mijn liefde voor pindakaas is erg groot! I LOVE IT. Wat nog meer lekker is er op? Bevroren banaan, blauwe besjes, aardbeien, goji besjes, kokosrasp, pure chocola, nootjes, ahornsiroop. Je kunt er eigenlijk eindeloos mee variëren.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie het een keer gaan proberen!

Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent