2 Eat | Puntpaprika soepje

Voor één keer hang ik Jenny uit. Sorry Jenny. Vandaag deed ik lekker rustig aan. Francien, jij traint toch even niet? Klopt, ik heb zeeën van tijd. Maar in de tussentijd ben ik mijn nieuwe hobby’s zwemmen en koken aan het ontdekken. Zwemmen om in beweging te blijven en koken omdat ik (nog) steeds niet gezond eet en al helemaal niet met het oog op de race in Kaapstad. Gelukkig word ik sindskort bijgestaan door een voedingscoach. De afgelopen week hield ik een eetdagboek bij. Ik ontdekte extreme tegenpatronen. Of eigenlijk mijn voedingscoach. Van tien Milky Ways tot een gezond bakje Brinta. En zo kan ik er nog veel meer opnoemen, maar daar ga ik je niet mee vervelen.Vandaag was ik dus in mijn keuken te vinden. Ik maakte een verse puntpaprika soepje (wel gejat van de Appie Hein).

Wat heb je nodig voor 2 personen?
2 Theelepels paprikapoeder
2-3 Rode puntpaprika’s
1 Kuipje smeerkaas
1 Ui
1 Stokbroodje (met topping naar keuze, ik koos voor truffel mayonaise)

Bereidingswijze
Snipper het uitje en versnijd de paprika’s in kleine stukjes. Verhit wat olie in de soeppan. Laat de puntpaprika blokjes en gesnipperde ui circa 3 minuten zachtjes bakken. Voeg 3 dl water toe, twee eetlepels paprikapoeder en smeerkaas. Afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Daarna pureer je het goedje in je blender of met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Ik deed er zelfs nog wat chilipoeder bij. Serveer met een stokbroodje en je bent klaar.

Eet smakelijk. Enjoy your Sunday night.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent