2 Eat | run fast

Beter lopen omdat je goed eet? Ja ja, het kan echt! Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten, maar als je dat doet dan merk je ook echt verschil. Ik heb een paar van die tips op een rijtje gezet. En ook al is het nog lang niet alles, het is in ieder geval een beginnetje:) Feel free om het aan te vullen!

Water! 
Het lijkt allemaal zo simpel, maar water is een van de meest belangrijke en onderschatte bron van energie. Als je te weinig water drinkt wordt je focus minder, heeft je lichaam moeite met temperatuur behoud (vrij belangrijk als je intensief bezig bent) en gaat je prestatie en kracht achteruit. Niet handig. Drink dus echt genoeg! 2 liter als je redelijk actief bent. Het is goed te doen, door standaard een flesje water bij je te hebben.

Fruit (zoals bessen, perzikken en ananas)
Fruit zit sowieso vol met allemaal belangrijke vitamientjes, maar ook goede suikers die super belangrijk zijn wanneer je actief bent. Ananas bijvoorbeeld, zorgt na het sporten voor spierherstel. Terwijl bessen vol zitten met antioxidanten en spierpijn kunnen verminderen. Altijd handig. Ik begin iedere dag met een smoothie vol met allerlei soorten bessen, dus dat zit wel goed:)

Quinoa en bruine rijst 
Quinoa is, in tegenstelling tot rijst, een plantzaadje. Een echt superzaad overigens, want in tegenstelling tot andere zaden zit het vol met proteïnen en die zijn weer heel goed als je je sportief moet inspannen.  Bruine rijst is juist weer vol van koolhydraten die belangrijke energie leveren tijdens inspanning.

Cafeïne
Dit stofje geeft je energie een boost. Het is niet per sé heel goed voor je natuurlijk, maar er zijn renners die erbij zweren als pre-race drankje. Skinny-Runner drinkt bijvoorbeeld altijd een kop koffie voor haar morning run. Ik heb het echter ook een keer geprobeerd, maar helaas heeft een kop koffie een iets minder handige uitwerking op m’n darmen. Niet echt prestatie bevorderlijk. Gelukkig zijn er ook thee-soorten met een kleine hoeveelheid caffeine. Iets meer mijn ‘cup of tee’;)

Nog een paar hele goede en belangrijke dingen die je kunt eten: Ei, vol met proteinen. Havermout, met een grote hoeveelheid vezels en complexe koolhydraten (de goede dus). Ik at het laatst voor het eerst, vond het er altijd smerig uitzien, en de smaak viel me echt mee:). En vette vis, met omega 3 natuurlijk en proteïne en vitamine B & D. Top!

Heb jij nog tips?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent