2 Eat | Something new

Eten is best wel een modedingetje. Vooral diëten zijn onderhevig aan allerlei trends. En eigenlijk geldt gewoon, wat de celebs eten, moeten wij stervelingen ook proberen. Zo moeten we nu ineens allemaal aan amandelmelk, sojamelk, bietensap en kokoswater. Eten we zo min mogelijk koolhydraten. Balanceren we precies hoeveel proteïne, calorieën en vetten we binnenkrijgen. Vis is een must, pasta een beetje een don’t. Door alle trends is het soms moeilijk om te zien wat nou eigenlijk een gezond voedingspatroon is.

Ook voor mij. Ik wil namelijk niet obsessief met eten bezig zijn, maar ik wil wel graag bewust omgaan met wat er in mijn mond verdwijnt. Dus ik kan echt niet mijn lievelingspasta met zalm laten staan, maar ik kan er wel voor kiezen om de snoep en chocola wat vaker achterwege te laten. En die pasta, daar zijn ook hele lekkere en nog gezondere varianten van. Tenminste, dat werd mij verteld. En dan moet ik het natuurlijk eerst zelf uittesten. Quinoa zou zo’n goede vervanger zijn. Ik had het tot afgelopen week nog niet gegeten, gewoon omdat het zo’n modedingetje is en dan wordt ik altijd een beetje tegendraads en wil ik het juist niet proberen (strange, I know). Maar ik ben nu toch om. En ik vond het lekker! Zo lekker dat ik het twee dagen achter elkaar at.

Oke, eerst even. Wat is quinoa eigenlijk en waarom is het goed voor je? Culy geeft het antwoord: Quinoa is erg voedzaam en bevat erg veel vitamines, eiwitten en mineralen. Het bevat zoveel voedingswaarden dat een bakje quinoa al bijna een complete maaltijd is. Het wordt dan ook door veel mensen gebruikt die gezonder willen eten of willen afvallen, en door mensen die een glutenallergie hebben. Klinkt goed toch? Daarbij hoorde ik ook dat het vergelijkbaar is met couscous. En laat ik daar nou net best wel fan van zijn en ook een lekker recept van hebben.

Wat heb je nodig: Natuurlijk quinoa. Bij mij gewoon in de supermarkt te verkrijgen (van Lassie). Daarnaast: een geitenkaasje, cherry tomaatjes, rozijntjes, komkommer en olijfolie en balsamico voor de dressing.

Quinoa vraagt om een iets andere bereiding. Het moet namelijk eerst goed afgespoeld worden. Even in een vergiet dus en wassen. Vervolgens kook je het zoals aangegeven op de verpakking ongeveer 10 minuten. Daarna afgieten en nog even laten staan, zodat het een beetje droger wordt. Ondertussen even de komkommer en de tomaat snijden en de geitenkaas brokkelen. Alles door elkaar gooien en een beetje olie en azijn erover en dan heb je een heerlijke salade.

Hier nog een videorecept, want er kan nog veel meer met quinoa. Je kunt het zelfs als ontbij gebruiken met een beetje fruit!

Lijkt het je wat? Of staat het allang op je weekmenu?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent