2 Eat | Tomaten paprika soep

Maak jij weleens verse soep, ik om eerlijk te zijn niet zo vaak. Waarom weet ik eigenlijk niet. Elke keer dat ik soep maak, vraag ik me altijd af waarom ik dit niet vaker doe. Meestal eet ik het de dag daarna ook gelijk weer. Het is zoo simpel maar oh zo lekker. Laatst deelde ik een courgettesoep receptje met jullie en dit weekend maakte ik tomaten-paprika soep. Dit receptje wil ik ook met jullie delen!

Wat heb je nodig?

3 rode paprika
1 kilo tros tomaten
6 teentjes knoflook
2 rode uien
Bosje verse tijm
Kokosolie
400 ml groentebouillon
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika, tomaten en uien (met schil!). Verdeel dit over een bakplaat met de schil omhoog. Voeg hier de zes teentjes knoflook, ook nog met schil, aan toe. Besprenkel alles met flink wat kokosolie en bestrooi met de tijm, peper en zout. Bak dit voor een half uur in de oven.

Na het half uur haal je het uit de oven en laat je het even afkoelen. Is het een beetje afgekoeld? Dan gaan we de knoflook en uien schillen. De schil van de tomaten en paprika laten we er nog wel aan. Nu gaan we het pureren met een staafmixer/blender/keukenmachine. Schep het tomaten-paprika puree nu in een pan en voeg er de bouillon aan toe. Naar smaak kan je het nu kruiden met nog meer peper, zout & tijm. Verhit de soep op een laag vuurtje, het kookt al gauw. Nu is de soep klaar.

Serveer het met bijvoorbeeld zelfgemaakte croutons. Héérlijk. Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent