2 Eat | Trainen op een nuchtere maag?

Trainen op een nuchtere maag, kan dat? Ja dat kan. Heb je net als Fieke moeite om te eten in de vroege ochtend? Dan is het misschien goed om te weten dat het af en toe geen kwaad kan. Voor dit stuk maak ik gebruik van de kennis die ik heb vergaard dankzij het Hardlopers Kookboek (een echte aanrader overigens).

Ga je zonder ontbijt de deur uit? Dan haalt je lichaam een groter deel van je energie uit vetten. Je traint op deze manier je vetverbranding en leert je lichaam om met minder beschikbare energie in de vorm van koolhydraten toch te lopen. Heb je de dag ervoor niet te zwaar getraind en voldoende koolhydraten gegeten, dan zitten je spieren ook na een nacht slapen, nog vol met glycogeen (koolhydraten dus). Dat is voldoende om minimaal een uur rustig hard te lopen.

Je kunt er dus voor kiezen om zonder ontbijt de deur uit te gaan. Het nadeel hiervan is dat het herstel van een training op nuchtere maag langer duurt, dan wanneer je wel iets gegeten hebt. Doe dit dus niet te vaak. Beter is het om iets wat licht verteerbaar is te eten. Vergeet daarbij ook niet om het nodige vocht tot je te nemen. Eén of twee glazen thee, water of koffie is voldoende. Drink je groene thee of zwarte koffie dan wordt de vetverbranding nog eens extra gestimuleerd.

Ga jij met of zonder ontbijt de deur uit? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent