2 Eat | Yoghurt & Yoga

Voor alles is een eerste keer. Gister bijvoorbeeld. Ik heb in mijn hele sportieve carriere nog nooit aan yoga gedaan. Niet omdat het me niet leuk leek, maar het is er gewoon nooit van gekomen. Ik had wél veel positieve verhalen gehoord van mensen die al ‘ontmaagd’ waren en toen ik een uitnodiging voor een yogales kreeg kon ik dan ook geen nee zeggen. Al moet ik toegeven dat de locatie, de Yogen Früz (Frozen yoghurt) store in de reguliersbreestraat, ook zeker heeft meegewogen;)

Goed, gister was het dus zover. Francien was druk aan het werk en kon er helaas niet bij zijn. Dus ik stapte alleen, natuurlijk 10 minuutjes te laat, de winkel binnen, waar iedereen al druk aan het genieten was van een smoothie. Gelukkig had ook de yogaleraar een beetje vertraging opgelopen dus ik was meer dan op tijd;) Door de hele store werden matjes verdeeld en toen de yogaman was gearriveerd mochten we er allemaal eentje opzoeken en in, hoe kan het ook anders, kleermakerszit gaan zitten.

De yogaman bleek Johan Noorloos te zijn. Een echte Yogi die ook al een aantal boeken op zijn naam heeft staan. Hij begon met een rondje om a. even onze stemmen te horen (zweef;) en b. de achterhalen wat we verwachtten. Het beeld dat ik van yoga had is toch vooral ontspanning en tot jezelf komen. Met dat idee ging ik dus ook de les in.


Een uur later had ik mezelf in allerlei posities gewrongen. De down dog, de krijger, de cobra.. Ik heb ze allemaal gedaan. En ik had…. ik durf het bijna niet te zeggen…. gezweet. Ik had oprecht het gevoel dat ik er een flinke workout op had zitten. Voelde m’n spieren. En daarbij was ik ook nog eens ontspannen en tot rust. Een heel apart gevoel kan ik je vertellen. Van rennen kom ik ook tot rust, maar op een onrustigere manier (makes sense?). Kort gezegd: Het was écht fijn!

Zeker toen ik als afsluiter nog een lekker ijsje mocht maken. Frozen Yoghurt is, sinds ik in de VS ben geweest, veruit favoriet. Het is lekker en ik hoef me niet schuldig te voelen. Als ik moet kiezen tussen een Magnum of Frozen yoghurt dan ben ik er snel uit. En bij Yogen Früz hebben ze het Amerikaanse concept helemaal begrepen. Je mag alles zelf maken en betaald per gewicht. Vind ik leuk, voelt als het maken van je eigen snoepzakje;)

Toen ik thuis kwam ben ik gelijk achter m’n computer gedoken opzoek naar yogalessen. En wie weet, als ik een beetje door m’n werk heen kom vandaag, lig ik vanavond al op een matje… Keep you posted!

Zijn yoga en jij al dikke vrienden?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent