2 eat | dining out

Na Francien’s sexy stories van gister kon ik natuurlijk niet achterblijven… Haha nee grapje, dit laat ik lekker aan Fransje over, schijter als ik ben. Ik ga gewoon over eten praten. Iets wat overigens minstens zo lekker is;)

Mijn lievelingsding op de wereld, naast sporten natuurlijk (;)), is denk ik uiteten gaan. Ik vind niks fijner dan dat. Je wordt bediend, kunt helemaal zelf kiezen wat je eet en, misschien wel het belangrijkste, het afruimen wordt ook nog eens voor je gedaan. In de zomer, waarin we lekker op vakantie gaan, ga ik nog wat meer uiteten dan normaal. Heerlijk, maar niet per sé heel goed voor m’n bikinibody. Heb je net de winter en lente doorgezwoegd, eet je het er in 2 weken vakantie allemaal weer aan. Tapas, brood, sushi, biefstuk, frietjes, frietjes, had ik frietjes al genoemd. Zonde! En ik lees steeds vaker dat het niet hoeft. Uiteten kan ook best gezond zijn, zeggen ze. Daar kan ik dus wat van leren.

Het tapasrestaurant
Heerlijk, met vrienden, allemaal kleine hapjes op tafel en van alles een beetje proeven. “Doe mij nog maar een portie Patatas Bravas. Oh en die gehaktballen in tomaten saus mogen ook nog wel een keer.” Sounds familiar? Dat is dus hoe ik rol. Of rolde, want ik ga m’n leven beteren. Het is namelijk echt niet heel lekker als je de rest van de avond nog voelt dat je 2 bakken brood met aioli hebt leeggegeten;) Dus vanaf nu, als ik voor tapas ga, ga ik voor de gezondere opties eerst en alles met mate. Dus veel vis, minder brood en (ik durf het bijna niet te zeggen) minder patatas brava’s. 1 of 2 wijntjes erbij en de avond is minstens zo gezellig. En het grote bijkomende voordeel is dat ik ’s avonds ook kan slapen, zonder die super charmante borrelbuik;)

De Italiaan
“Als voorgerecht kunnen we wel delen. Dan nemen we de Vitello, de caprese en misschien die gebakken kaas? En daarna gewoon een pasta’tje, of toch pizza”. Again, sounds familiar? En weer eindig ik zo’n avond met een veel te volle buik en een slechte nachtrust. Dat moet gewoon beter kunnen. En dat kan het. Er staan namelijk genoeg lekker én best gezonde maaltijden op het menu. Pasta met verse groente, of een lekker simpel gebakken visje is altijd goed.

De Japanner 
Er is niks wat ik lekkerder vind dan sushi. Ik zou het bijna elke dag wel kunnen eten. Puur genot! Maar als ik dan moet kiezen welke sushi dan verkies ik de tempura garnaal en andere specials sowieso boven de simpele maki’s. Onverstandig, maar o zo lekker. En ook niet een gewoonte waar ik zomaar vanaf ga stappen. Dat kan ik gewoonweg niet. Maar ik ben bereid tot compromissen (echte Hollander), en dus komen er iets minder stukjes sushi in de buurt van mijn mond en worden die vervangen door sashimi. En de loempia’tjes worden vervangen door gestoomde dumplings. Daar kan ik wel mee leven.

Of ik nu echt m’n leven ga beteren? We gaan het zien. Vanavond eet ik bij een Italiaan;) En ach, als ik thuis goed eet en af en toe uiteten ga en me een beetje laat gaan is het geen ramp. Maar op vakantie zit je toch al gauw bijna elke avond op een terrasje en dan wordt het toch een ander verhaal. Choose wisely dus;) Of ren een extra rondje. Die backup hebben we gelukkig ook nog altijd. En misschien dat ik die wel gewoon ga gebruiken;)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent