2 Fashion | Vliegende start

Nike Nederland ik ben jullie eeuwig dankbaar. Door jullie waande ik me  even in mijn favoriete show ‘Geef nooit op’ (jeugdsentiment). Het was als een natte droom die ein-de-lijk uitkwam. Zweetdaten met Arie Boomsma.

Francien, back to reality. Samen met Fieke was ik aanwezig bij de presentatie van de Nike Flyknit Lunar2. De Nike Flyknit Lunar 1 was tot dinsdag de mooiste hardloopschoen die ik bezit. Nu is dat met stipt de Nike Flyknit Lunar2. Ik kan je een heel verhaal gaan vertellen over hoe de schoen precies in elkaar zit en wat de productverbeteringen zijn, maar dat doe ik niet. Dat moet je toch echt zelf ervaren. Het is gewoon de mooiste hardloopschoen die er is. Ik droeg de schoen gisteren ook naar mijn werk. Mijn outfit was zwart. Mijn schoen mocht de eyecatcher zijn. En met succes. Van jaloerse blikken tot, where can I buy them?

Wil je nog meer weten over mijn natte droom? Okay, Francien get a life. Seriously. Mijn goede vriend Roland (Running Junkie) deed het woord en vertelde ons meer over de schoen. Daarna was er een Q&A met niemand minder dan top atlete Dafne Schippers. Begint er een belletje bij je te rinkelen? NEE? Okay dan laat ik ‘em even voor je rinkelen. Dafne pakte vorig jaar brons tijdens de WK zevenkamp. Een extreem knappe prestatie als je het mij vraagt. En ze is PAS 20. Bij het schaatsen zag ik de heren (voornamelijk de gebroeders Mulder) op de 500 meter tussen de rides door op de fiets zitten om verzuring te voorkomen. Op basis daarvan vraag ik Dafne wat ze doet als ze moet wachten tussen de onderdelen waarop ze uitkomt. Helaas ben ik het antwoord vergeten. Ik bel Fieke op. Die heeft beter opgelet. Het komt erop neer dat ze zich terugtrekt en muziek luistert.

Als we klaar zijn met de Q&A begint de warming-up met Arie. Zo laat hij ons high knee jumps doen. Mijn favoriet. Ik mag eigenlijk helemaal niet meedoen, ik kan het (hem) niet weerstaan. Ik doe mee, ik probeer de beste van de klas te zijn. Dat lukt me helaas niet. Maar toch, voor hem doe ik alles. Amen.

Na de warming-up neemt Dafne het stokje weer van hem over. Het wordt een rondje centrum. We lopen van de Kalverstraat naar de Dam. Ondertussen kom ik aan de praat met Mister Good Looking en dan heb ik het niet over Arie, maar over de redacteur van de Runners World. Zijn naam ben ik helaas vergeten. Hij valt denk ik onder het kopje ‘bezet’. Er klopt namelijk iets niet aan hem. Hij is TE knap voor een hardloper. Dat klinkt gek hé? Ja dat is het ook. Als ik hem vraag wat zijn beroep is legt hij uit dat hij één van de redacteuren van de Runners World is (Francien, dat zei je daarnet ook al. Dat klopt, maar dat weet ik basis van deze vraag). Maar hij doet ook nog iets anders. Hij wijst naar een winkel. Je werkt daar als verkoper vraag ik? Nee, ik hang daar in de ramen. Aha, hij is een model. Zie ik zei toch dat er iets niet aan hem klopte? Maar dankzij onze Flyknits Lunar2 maken we wel een vliegende start.

Bij de Dam laat Dafne ons allerlei oefeningen zien om sneller te worden. Dafne is heer en meester op de 800 meter. Ze rent dan eigenlijk ook nooit verder dan deze afstand. Ik ben nog steeds afgeleid. Ik laat Fieke de oefeningen uitvoeren ik praat vooral heel veel. Op een gegeven moment zelfs teveel. Maar ach ik mag toch niet meedoen vanwege mijn blessures. Daarom werp ik me naast professioneel prater ook op als fotografe. Stiekem pik ik toch een paar oefeningen mee, want ik kan namelijk niet niet hardlopen. De schoen loopt heerlijk en houdt mijn voet dankzij de flexibele upper extreem goed op de plek.

We lopen achter het Magna Plaza langs, waar we in een mooie steeg terecht komen. Aldaar doet Dafne voor hoe je het beste kunt sprinten. Dan is het onze beurt. Of eigenlijk Fieke’s beurt. Ik sta langs de zijlijn. Fieke neemt het in de sprint op tegen haar aardsrivaal Annemerel. Als ze rustig terug rennen ligt Annemerel op de grond. Oeps. Fieke moest uitwijken voor een passant en zag daarbij Annemerel helaas over het hoofd. Gelukkig is Annemerel een pro in vallen en daarom heeft ze niets bezeerd. Ook vanaf deze plek spreekt Fieke een welgemeend excuses uit. “Sorry Annemerel.” Dan is het tijd om terug te gaan naar de Nike Store. Waar we wederom worden opgewacht door Arie voor de cooling down. Ik kan niet wachten. Hij laat ons stretchen. Ik mag zelfs de handstand doen en Arie houdt mijn benen vast. Best fijn.

Als de cooling down is afgelopen staan er sapjes, wraps en pasta op ons te wachten. Ik neem het mee on to go. Ik heb namelijk nog een zweetdate of beter gezegd zwemdate. Samen met mijn trainer doe ik het Zuiderbad aan. Na de nodige baantjes mag ik de borstcrawl zwemtechniek aanleren. Ik moet zelfs met een plankje zwemmen. De juiste techniek is nog ver te zoeken, maar ik kom er wel. Ooit.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent