2 Inspire | 30 days challenges

Voordat je begint met het lezen van deze blogpost ga ik je eerst vertellen dat je het onderstaande filmpje mag bekijken. Het filmpje neemt maar drie minuten en 27 seconden van je tijd in beslag. ECHT! En het is absoluut de moeite waard, want anders zou ik het niet met je delen.

Gezien? Wat vond je ervan? Ik heb het filmpje zelfs drie keer bekeken. Waarom? Omdat ik geloof in wat hij zegt en de manier waarop hij het brengt. Jezelf uitdagen iets nieuws aan te leren of juist af te leren of iets te doen wat je altijd al hebt willen doen. En dat alles in slechts 30 dagen… Het is prima als je een groter doel voor ogen hebt, wat meer tijd in beslag neemt dan 30 dagen. Echter is de kans dat je het haalt (iets) minder groot. 30 Dagen is eigenlijk precies lang genoeg om iets nieuws te doen en ook daadwerkelijk te bereiken. Het is behapbaar. Je weet wanneer je begint en je weet ook wanneer het eindigt. En omdat je er daadwerkelijk stil bij staat is het ook aannemelijk dat het je bijblijft.

De spreker haalt het voorbeeld aan waarbij hij in 30 dagen een novel wil schrijven. Iedere dag zet hij een X aantal woorden op papier. Na 30 dagen kun je jezelf de vraag stellen is het een goed boek? Nee natuurlijk niet! Het is in slechts 30 dagen geschreven, wat denk je zelf? Maar vanaf nu kan hij wel zeggen dat hij naast computer scientist ook schrijver is.

Ditzelfde geldt voor jou. Wat heb je altijd al willen doen, zijn of juist afleren? Wat is daarop jouw antwoord (is dit ook niet de vraag die een trouwambtenaar stelt btw?). En luister vooral naar hetgeen dat als eerste in je opkomt. Durf je hardop uit te spreken wat je altijd al hebt willen doen of zijn? Durf je jezelf uit te dagen om dit doel in 30 dagen uit te voeren en bereiken?

Ik zelf ga je het goede voorbeeld geven. Je kunt het heel makkelijk voor jezelf maken. Dat kan, zelf doe ik dat niet. Ik kan er bijvoorbeeld voor kiezen om 30 dagen lang iedere dag make-up te dragen (dit is iets wat ik normaal gesproken niet altijd doe). Maar voel  ik me na die 30 dagen een ander mens? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet. Ik kan ervoor kiezen om iedere dag vijf kilometer te rennen. Rennen is al iets wat ik graag doe en bovendien wil ik niet dat rennen als een verplichting gaat voelen.

Francien wat ga je dan wel doen binnen 30 dagen? Durf ik het hardop uit te spreken? Ja dat durf ik. ‘IK GA BINNEN 30 DAGEN EEN EIGEN ZAAK OPSTARTEN!’ zo ik heb het hardop uitgesproken. Wel te verstaan een éénmanszaakje. Dit had ik al veel eerder moeten doen en zeggen, maar ik zie enorm op tegen de papieren rompslomp en alles wat daarbij komt kijken. Maar laat ik eerlijk zijn, ik heb genoeg mensen om me heen die me daarbij kunnen helpen en adviseren.

Toch hou ik het niet bij één 30 day challenge. Ik ga ervoor kiezen om iedere dag thuis te ontbijten. Ik ontbijt namelijk negen van de tien keer niet. En als ik toch ontbijt dan doe ik dat met een Breaker en een Liga, eigenlijk mag ik dat geen ontbijt noemen. Ik lig liever tien minuten langer in mijn bed dan dat ik die tijd verdoe aan ontbijten en make-uppen. Ik start morgen met mijn challenges. Doe je mee?

Ik ben nieuwsgierig. Vertel me hieronder in de comments (als je durft) wat jij altijd al hebt willen doen, zijn of juist wilt afleren en dat alles in slechts 30 dagen?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent