2 Listen | Moet je horen!

I LOVE MUSIC. Op mijn programma voor aankomend jaar? Drake, Justin Timberlake, Beyonce en James Vincent McMorrow. Diezelfde artiesten hoor ik ook graag tijdens mijn runs en work(outs). De afgelopen week hebben Fieke en ik heel veel vragen gekregen over onze opvallende headphones. Maar ik loop niet alleen maar met headphones, ik heb namelijk ook superfijne oortjes. Of eigenlijk heb ik heel veel fijne headphones en oortjes. Een review? Niet echt. Ik denk dat ik je beter kan vertellen waarom ik ze wel of niet fijn vind, in plaats van je te vervelen met hele suffe info over de mogelijkheden. En ik schrijf dit puur vanuit mijn eigen ervaring, niet omdat een merk me dit gevraagd heeft.  Owja, de koptelefoons en oortjes die ik mijn bezit heb zijn absoluut niet goedkoop, maar ik ben van mening dat het investering is die zich meer dan terugbetaald én ervoor zorgt dat je vaker en langer sport.

Met stip op 1!
Mijn geliefde Bose headphones (zie bovenstaande foto, Bose® AE2 audio-hoofdtelefoon) maakte het afgelopen jaar plaats voor de QuietComfort® 20i Acoustic Noise Cancelling® hoofdtelefoon. Ja dat is nogal een naam hé? Normaal gesproken zou ik de naam er niet op deze manier bij vermelden, maar ach dat maakt het Googlen voor jou weer iets gemakkelijker. De QuietComfort oortjes zijn oprecht een uitvinding in mijn optiek. Het geluid is loepzuiver, de vorm van de oortjes zorgt er ook nog eens voor dat ze supergoed blijven zitten tijdens het sporten. En als ze zelfs blijven zitten bij het meest bewegelijke meisje van Nederland, dat zegt dat genoeg toch? Het draagcomfort is dus optimaal. Francien, misschien moet je even ophouden met die marketing slang?! Okay, kortom Justin T. galmt fantastisch door deze oortjes. Maar wat deze oortjes pas echt bijzonder maakt is de noise cancelling knop. Zoals je misschien weet ben ik extreem snel afgeleid door ALLES, maar dan ook echt alles om me heen. De noise cancelling button heeft echt mijn leven verandert, nee echt! Het verschil is ZO aanzienlijk groot, dat moet je echt zelf ervaren voordat je het gelooft. Het leukste vind ik vooral dat ik door deze knop de gesprekken om me heen niet meekrijg. Je krijgt pas contact met me als je aantikt of voor mijn hoofd loopt te zwaaien. Je kunt deze button gebruiken zonder dat je muziek luistert, als je gewoon stilte om je heen wilt. Zelf werk ik met 20 mensen in één ruimte, dan is het uitvlakken van geluid dus een absolute must. Diezelfde knop zorgt er zelfs voor dat je de irritante ruis in je oren tijdens het vliegen niet meer hoort. Tijdens de New York City Marathon heb ik zelfs de eerste tien kilometer van deze knop gebruik gemaakt. Gevaarlijk? Nee, want in mijn geval was er geen verkeer. Ik wilde zo geconcentreerd mogelijk lopen zonder afgeleid te raken door al die mensen langs de kant, hoe leuk dat ook is. Kortom, zonder deze hoofdtelefoon kan ik niet meer leven. De prijs? Niet schrikken… 299 euro. Maar het is iedere euro waard en dat meen ik, want anders zou ik het niet zeggen.

Een hele goede 2de
Fieke en ik ontvingen laatst de Monster iSport Freedom koptelefoon, Fieke koppelt deze aan haar Adidas Smart Watch®, ik koppel diezelfde koptelefoon aan mijn telefoon. Nee wacht dat zeg ik niet goed. Ik switch mijn bluetooth device aan bij de instellingen op mijn iPhone en ik zoek naar de iSport Freedom koptelefoon en voilà i’m good to go. En het allerbeste van deze koptelefoon? Er is dus geen draadje meer dat me constant in mijn gezicht slaat of niet blijft zitten. Ik kan mijn hoofd omdraaien als ik die knappe jongen voorbij loop zonder daarbij gewond te raken. Het geluid? Extreem goed. Zelfs als mijn telefoon aan de andere kant van het kantoor ligt blijft de verbinding en dus het geluid goed. Je dient te koptelefoon één keer per week op te laden, maar daarvoor krijg je dus extreem lang luisterplezier terug. Je vraagt je misschien ook af of de headphones goed op mijn oren blijven zitten? Ik roep volmondig ‘JA’ en ik ben niet eens ten huwelijk gevraagd. Ik kan schudden wat ik wil, maar hij valt niet van mijn oren af en dus ook niet van mijn hoofd. De kleur? Ja goed over smaak valt (niet) te twisten. Het past niet altijd even goed bij al mijn outfits, but who cares? Je kunt me in ieder geval niet missen. Daarnaast moet ik je ook eerlijk toegeven dat het kwestie van wennen is. Als ik mijn geliefde #selfies terugkijk dan past het heel goed bij mijn gezicht en haar. De prijs? Wederom niet schrikken.. 249 euro.

De troostprijs
Ik heb de Urban Ears enkele maanden geleden al ontvangen. De naam THE STAY-IN-PLACE HEADPHONE, gaat voor mij niet op. Fiek en ik hadden allebei dezelfde reactie.. ‘Hoe gaat dit ooit in mijn oor passen?’ Geen idee. Je kunt kiezen uit de verschillende grotes en toch heeft het me vijf minuten gekost om ze in te krijgen op juiste manier. Het verschil tussen het linker en rechter oortje is goed te maken, maar wat ik er daarna mee moest doen, daar tast ik nog steeds volledig over in het duister. Maar goed na vijf minuten had ik ze dan toch in. Het geluid? Goed. Ik heb er zelfs mee gerend en toch vond ik ze niet optimaal zitten. Ik vraag me dan ook af of ik ze wel echt op de juiste manier in had? Mijn voorkeur gaat als ik mag kiezen dan toch uit naar de headphones van Urban Ears. Daar vind ik het comfort veel beter van. Wat ik dan weer wel heel goed en leuk vind aan de STAY-IN-PLACE HEADPHONE zijn de te gekke kleurtjes  (ik ontving ze in mijn favoriet kleur: oranje) waarin ze verkrijgbaar zijn. Ook de verpakking is bijzonder mooi gemaakt. Misschien ook goed om te weten dat mijn mannelijke collega ze juist extreem prettig vond zitten. Daarom raad ik je aan ze zelf te testen, want ik was misschien niet de juiste testpersoon voor deze geluidsinstallatie. Owja, de prijs? Die is heel aangenaam en budgetvriendelijk, 49.90 euro.

Girls LISTEN, zoals Beyonce ooit voor me zong, hardlopen met muziek is prestatieverhogend. Dit klinkt alsof we in de slaapkamer zijn aanbeland, dit is niet het geval overigens. Geef je playlist een update en lopen maar.

Met wat voor device loop jij?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

Recent