2 Live | 5 different sportive friends

Heb je ook voor iedere gelegenheid, issue, probleem of feestje een bepaald soort vriendin? Ik dus wel. Er zijn vriendinnetjes die ALLES maar dan ook echt ALLES over me weten. Dan heb ik vriendinnetjes die me heel goed helpen met het concretiseren van dingen. Owja ik heb ook nog van die diehard party friends. Had ik ook al verteld dat ik zakelijk gezien een powervrouwen netwerk om me heen heb verzameld? Om een kort stuk nog korter te maken, ik heb voor iedere aangelegenheid een type vriendin. Toen ik dit ontdekte kon ik zo’n zelfde verdeling maken als het aankomt op mijn ‘sportieve’ vriendinnetjes.

De bankhangster
De bankhangster kijkt je gek aan als je zegt dat je een rondje gaat lopen. De bankhangster vraagt zich hardop af waarom je in vredesnaam in je eentje door Amsterdam gaat lopen in de nacht. Heel, maar dan ook echt heel af en toe laat ze zich verleiden tot een rondje. Maar dat is meestal als ze last heeft van een bevlieging. Bijv. omdat ze de volgende dag een Tinder date heeft. Of omdat ze over drie dagen op het strand van Sydney ligt. Had ik trouwens ook al gezegd dat de bankhangster op de één andere manier in vorm blijft door niets te doen. Ze kleed zich ook nog heel sportief. Het enige wat is ontbreekt is daadwerkelijk activiteit: sport.

De guy friend
We hebben ze allemaal, tenminste ik wel. De jongen die nooit wat van je wil, de jongen die je alles kunt vertellen, de jongen die altijd wel in is voor een sportieve activiteit. In een ver verleden was één van jullie misschien wel een beetje into him or her, maar op de één of andere manier zijn jullie in de ‘friend zone’ aanbeland. Veilig, fijn en mocht er toch nog een spanning voelbaar zijn dan zou je maar zo eens op een ‘zweetdate’ kunnen gaan in plaats van ‘just a run.’ ‘Friends with our without benefits? You decide.’

De ik-like-alles-vriendin
Was hardlopen voor het social media tijdperk vaak nog een eenzame ietwat geïsoleerde activiteit, tegenwoordig wordt je doodgegooid met foto’s van sportieve friends & followers. De sportieve Likes vliegen je letterlijk om de oren. Zonder foto of notificatie telt je run niet meer. Gelukkig heb ik altijd een vaste achterban die mijn sportieve updates weten te waarderen. Tenminste zo lijkt het. Een Like voor de effort die ik er wel in stopte en die zij vanaf de zijlijn toejuichen. Zo heeft je achterban ook weer haar sportieve duty voor de dag afgevinkt. BTW, I love them.

De véél TE actieve BFF
Ik denk zelf dat ik onder deze categorie val. Ook al sport ik heus niet iedere dag op de één andere manier komt het wel zo over. Dat kan ik begrijpen. Ik sport meestal vier tot vijf keer per week. Dat valt in jouw optiek misschien nog steeds onder extreem actief. Zoals jullie weten past dat ook gewoon een beetje bij me. Het houdt me scherp. Daarnaast weet de véél te actieve BFF haar vrienden en vriendinnen over te halen om te sporten. Zo eentje heb je dus absoluut nodig in je vriendenkring.

De mooi-weer-loopster
Doei winter. Hallo zomer. De hele winter zie je haar niet. Ze vervangt in september de buitenlucht voor de sportschool, maar is hier na vier keer al helemaal klaar mee. Zodra de zon begint te schijnen wipt ze de H&M binnen. Scoort daar een uberhip setje ‘and she is good to go’. Ze schrijft zich zelfs in voor een race. De eerste twee weken van haar training loopt ze letterlijk en figuurlijk te hard van stapel. Het gevolg? Shin splits. Na twee weken rust is ze terug van weggeweest. Gebrand om haar doel te halen. Op raceday perst ze er een 10KM uit onder het uur. Daarna valt ze stil. Totdat ze in haar bikini het strand moet betreden. Binnen twee weken is ze bikini-ready. Haar hardloop gear past helaas niet in haar koffer. Je ziet haar over een paar maanden wel weer in the gym that is. 

Welke type ben jij?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent