2 Live | A healthy life

Alle verleidingen die je moet weerstaan om gezond te kunnen leven. Het is bijna niet te geloven. Elk tankstation dat je binnenloopt bijvoorbeeld. Probeer daar maar eens met iets gezonds naar buiten te komen. Alles is chocolade overgoten, badend in suiker of druipend van vet. Maar ook de supermarkt maakt het ons niet makkelijk. De eerste delen zijn nog wel door te komen. Groente, fruit en vleeswaren. Maar zodra je daardoor heen bent is het niet meer te doen. En dan is de vraag; Waarom zou ik er überhaupt nog m’n best voor doen.

Het is iets wat ik vaak hoor. Mensen die zeggen dat ze liever dood gaan met het idee dat ze ‘geleefd’ hebben dan dat ze de hele dag op hun gezondheid moeten letten. Daar zit wat in, want jezelf alle plezier in het leven ontzeggen om maar zo oud mogelijk te worden is niet de bedoeling, maar er is ook een middenweg. Denk ik tenminste.

Onze smaakpapillen zijn zo opgefokt door alles wat we binnenkrijgen, vaak zonder dat we het zelf doorhebben. Door die weer iets bij te stellen en bijvoorbeeld de gewenning aan zoete smaken te minderen, ben je al een heel eind. Daarnaast zitten we ook nog eens hele dagen opgesloten in een kantoor of klaslokaal. Ook hier kun je simpel wat aan doen. We hebben onszelf een leven aangemeten dat niet vol te houden is. Stilzitten en dooreten is niet de oplossing. Opstaan, in beweging komen en de controle terugpakken over je eigen leven. Dat is waar het begint. Want controle over wat we eten, dat hebben we denk ik al een hele tijd niet meer. Maar daarover volgende week meer;)

Hoe denk jij erover? Wat is jouw grootste gezondheidsvalkuil en is daar een oplossing voor?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent