2 Live | Aan de kant gezet

Eventjes sta ik langs de zijlijn. De reservebank is van mij. Met slechts 62 dagen te gaan, ben ik 3.5 weken uitgeschakeld. Daarvan heb ik nu één week volbracht. Toch hield ik me niet aan de spelregels die me opgelegd zijn door mijn fysio. De rekoefeningen deed ik niet. Tenzij yoga meetelt of de rek- en strek oefeningen die ik na mijn verboden run deed op woensdagmiddag.

Luisteren is soms ietwat lastig. Helemaal met de tijd als mijn worst enemy. Ik schiet in de stress. Nog twee weken waarin ik niet mag sporten? Mijn coach maakt me duidelijk dat ik opzoek moet gaan naar alternatieve trainingen. Zwemmen en spinnen behoren tot de mogelijkheden. In mijn hoofd teken in bezwaar aan. Zwemmen, not my cup of tea. Spinnen, waar vind ik zo’n fiets dan? Francien, dat is lekker makkelijk. Google wordt geopend, de zoektermen ‘zwembad in de buurt van de RAI’ verschijnen op mijn beeldscherm. Wat blijkt? Het Mirandabad ligt zowat ik mijn achtertuin. Mijn blokjesbuik is echter ver te zoeken. F*ck it. Die zit er over vier weken gewoon weer op. Door deze tegenslag grijp ik vooral na de snoep. De afgelopen week werd ik een kiloknaller. De weegschaal gaf zeven dagen geleden nog een prachtig getal aan. Toen ik vrijdag bij de (sport)diëtiste op de weegschaal stond, meende ik een minder mooi getal te zien. Ach ja, die ben ik over vier weken kwijt (de tegenaanval).

Toch merk ik dat niet mogen sporten me enorm onrustig maakt. Dat is dan ook de reden waarom ik me tot twee keer toe niet aan de spelregels hield. Eerst een gele kaart. Toen een tweede gele kaart. En nu sta ik aan de kant met rood (inclusief boete). Namelijk nog meer blessures.

Mijn coach en fysio gaven allebei aan dat volledig herstel het allerbelangrijkste is. Waarom vroeg ik me af? Ik kan toch gewoon lopen, alleen dan ietsje zachter? Nee, dat kan dus niet. Als ik diezelfde blessures niet behandel halen ze me in tijdens de race en dat mag natuurlijk niet. Ik begin eindelijk in te zien hoe Fieke zich voelde. Ze moest binnen vier weken race ready worden. Tot twee keer toe. Remember San Fran én New York? Het punt dat mijn coach, fysiotherapeut en zelfs mijn sportieve diëtiste maakte zei genoeg.

Dus nu zit ik hier. Voor even verslagen, maar niet voor lang. On the other hand… WIE WIL ER MET ME ZWEMMEN (of spinnen)?

PH: Mariana Rocha

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent