2 Live | Keep it together

Two things boys don’t have, but girls do. The power of a hairband and a sports bra. They both share the same purpose. Keeping it all in one place if you know what I mean… Vandaag breng ik daarom een ode aan mijn sport bh en haarelastiekje.

Dear sports bra,
Ik weet dat ik je altijd een maat te klein koop. Ik weet ook dat ik een 70D ben en dat ik dan eigenlijk maat M moet dragen in plaats van maat S. Toch vind ik het fijner als je mijn hangtietjes (ja, ik slaag al sinds mijn 15de voor de potloodtest) een redelijke push krijgen en bijna platgedrukt worden voor een beetje extra volume. Je hebt het vaak zwaar te verduren. Want ook al ben je eigenlijk te klein voor mijn bloemkolen ze blijven toch heel erg beweeglijk. Ze zouden van hot naar her vliegen als jij er niet zou zijn geweest. Je grootste angst is de marathon. Week na week probeer je me zo goed mogelijk te ondersteunen. Van de stress word je zelfs ongesteld, maar zelfs dan zorg je ervoor dat het bloed van de schaafwonden netjes opdroogt. Iets met dryFIT. We brengen uren met elkaar door. Hebben een haat liefde verhouding. Haat? Ja lieve sports bra, haat. Als ik je uittrek werk je nooit mee. Nooit. Je blijft steken op mijn schouderblad, precies op de plek waar ik je niet meer kan aanraken. Aan de linkerkant is mijn boob er dan al onderuit gefloept. Daar sta ik dan. Stuck in the middle. Het kost me extreem veel moeite om je in het geheel te ontdoen. Na twee minuten bek- tietvechten ben je dan eindelijk uit. Vermoeid stap ik onder de douche. Jij gaat in bad (lees: wasmachine). Je wilt nooit in de droger, want dat is niet goed voor je huid. Dus daarom hang ik je netjes op. Je droogt snel. Dat vind ik fijn, want morgen is weer een nieuwe dag en dus een nieuwe run samen met jou.

Dear haarelastiekje,
Gisteren vroeg one of my guy friends waarom iedere chick een haarbandje om haar pols draagt? Het antwoord was oh so simple. Zonder jou zitten mijn natte haren tijdens een workout op mijn gezicht geplakt.  Zonder jou kan ik niet mijn signature ponytail dragen. Zonder jouw ben ik eigenlijk helemaal nergens. Hoe ik je herken? Lief zwart elastiekje, je zit altijd onder de lange blonde schaamharen…. Okay sorry dat is een belediging. Jij draagt mijn DNA, aka mijn blonde afgeknapte lokken. Onze relaties zijn vaak kortstondig maar heel intens. Soms ga je vreemd, omdat mijn vriendinnetje haar elastiekje is vergeten. Vervolgens blijf je om haar pols hangen. Jammer. Meestal wordt onze relatie heel abrupt verbroken. Je knapt. Je kunt het niet meer aan. De rek is eruit. Ik vervang je alsof het niets is. Nooit eerder heb ik stilgestaan bij jouw functie. Nogmaals zonder jou wil ik nooit sporten.

PH by Mariana Rocha
AD by Joao Mestre

Wees vandaag een beetje extra lief voor je sports bra en haarelastiekje. Okay? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent